Vraag naar NFT’s stijgt met 8,3% ten opzichte van Q2

NFT’s kwamen tijdens de afgelopen bull run veelal in het nieuws. Mogelijk waren NFT’s één van de redenen dat de cryptomarkt toendertijd zo sterk groeide. Recent benoemde we nog dat de handelsvolume van NFT’s naar een nieuw dieptepunt is gedaald. Uit nieuwe gegevens van DappRadar Industry blijkt dat er nog steeds vraag is naar NFT’s, ondanks het huidige negatieve marktsentiment.

Het aantal NFT verkopen is toegenomen met 8.3% ten opzichte van het vorige kwartaal. Dit blijkt uit het laatste onderzoek van DappRadar Industry. Alleen al in september steeg het NFT-handelsvolume met 10,4% in vergelijking met de voorgaande maand. Bovendien steeg het aantal verkopen met 21%, wat erop wijst dat er nog steeds veel vraag is naar de NFT’s.

Het rapport onthulde ook dat het NFT-handelsvolume op Ethereum met 76% is gedaald ten opzichte van het tweede kwartaal, maar het aantal NFT transacties is met 11% gestegen. Solana’s NFT-handelsvolume is getuige geweest van een opwaartse trend van 96% ten opzichte van de voorgaande maand, maar was nog steeds 63% lager dan in het tweede kwartaal.

NFT blue chips houden zich sterk

Blue chips zijn assets die worden beschouwd als waardevol en van hoge kwaliteit. In het geval van NFT blue chips lijken deze zich sterk te houden in de huidige markt. Dit gaat om projecten zoals Bored Ape Yacht Club, Mutant Ape Yacht Club en CryptoPunks. Samen met Yuga Labs zijn deze NFT projecten goed voor meer dan 46,21% van de totale NFT-marktkapitalisatie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!