Handelsvolume van NFT’s daalt naar nieuw dieptepunt

Een ijskoude winter is neergedaald op NFT’s, waar de maandelijkse handelsvolumes van $6 miljard zijn gedaald tot minder dan een half miljard. Michelle Hutchison zei het volgende hierover in een nieuw rapport:

“Dit is het laagste niveau voor het jaar, na een aanhoudende daling sinds april 2022.”

Bron: Balthazar NFT Marketplace Update – September 2022

De gemiddelde waarde van een NFT verkoop is aanzienlijk gedaald van $1.580 in januari tot slechts $146 in september. Ondanks deze daling lijkt de totale marktkapitalisatie voor NFT’s niet al te veel te hebben geleden; het is gedaald van een piek eerder dit jaar van $35 miljard, maar blijft momenteel vrij stabiel op ongeveer $22 miljard.

De NFT van de Bored Ape Yacht Club (BAYC), die een marktkapitalisatie heeft van ruwweg $1 miljard, lijkt zijn waarde te hebben behouden. Deze wordt nog steeds verhandeld tegen een redelijk bedrag van 78 ETH ($100.000), een daling ten opzichte van de piek van $400.000, maar dat komt vooral doordat de prijs van Ethereum is gedaald.

Bron: Balthazar NFT Marketplace Update – September 2022

Zelfs in ETH zijn de volumes echter aanzienlijk gedaald. Het handelsvolume is gekelderd van 1,27 miljoen ETH in april tot slechts 120.000 ETH vandaag. OpenSea, ’s werelds grootste NFT marktplaats, had vorige maand $268 miljoen aan handelsvolumes, bijna $109 miljoen of bijna een derde minder dan in augustus.

Hoewel dit dus allemaal negatief nieuws is voor de markt, is niet iedereen negatief gestemd over de markt. Zo zei John Stefanidis, CEO van Balthazar, het volgende:

“We zien dat meer mensen over NFT’s leren, meer projecten gebruiken NFT-technologie en er stromen nog steeds investeringen de ruimte binnen. Dit versterkt de markt voor de lange termijn.”

Alleen de toekomst zal uitwijzen of hij gelijk heeft, maar het feit dat sommige NFT’s hun waarde behouden zou een positief teken kunnen zijn. Hoe denken jullie over de toekomst van deze ontluikende markt? Laat het ons weten op onze socials!