Cardano één van de meest populaire cryptomunten onder whales

Cardano (ADA) is op 7 october in de top 10 meest gekochte coins gekomen onder whales volgens de site WhaleStats die de cijfers publiceerde. 

WhaleStats.com een site die de grootste wallets (ook wel whales) in de cryptocurrency markt volgt en hun gedrag analyseert. Zo kijken ze welke coins whales kopen of verkopen en hoeveel transacties zij bijvoorbeeld uitvoeren. Het volgen van whales en hun gedrag is populair onder crypto beleggers, omdat whales veel invloed kunnen op de koers van een crypto project doordat ze grote volumes aan coins (en cash) bezitten.

Recentelijk is dus duidelijk geworden dat de 4000 grootste whales momenteel hun zinnen hebben gezet op Cardano, waarbij de cryptocurrency nu in de top 10 populairste cryptomunten zit onder de whales, aldus de Twitter post van WhaleStats. 

Cardano ziet ook toename van on-chain ontwikkeling

Naast de toename in interesse vanuit whales, ziet Cardano ook een stijging in on-chain ontwikkeling. Zo is het aantal smart contracts op het netwerk in de afgelopen maand gegroeid. In Figuur 1 is het aantal smart contracts op het Cardano netwerk te zien, zo groeide het aantal smart contracts met ruim 6% naar een totaal van bijna 3400 contracten. De groei is aanzienlijk voor deze korte tijdsperiode.

De groei van smart contracten op het netwerk laat zien dat er veel ontwikkeling plaats vindt op Cardano en is een indicatie van een gezond netwerk dat zich blijft ontwikkelen. Daarnaast biedt een groeiend netwerk meer nut voor gebruikers wat de vraag en gebruik van ADA kan verhogen. 

Figuur 1: Aantal smart contracts op het Cardano netwerk (bron; Cardano Blockchain Insights)

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!