Slechts een aantal crypto’s zullen overleven, aldus CEO Fantom

De CEO van Fantom, is een schaalbaar blockchain platform voor Decentralized Finance projecten (DeFi), geeft in een interview tijdens de Chainlink SmartCon 2022 zijn toekomstvisie aan omtrent de cryptocurrency markt. Zo gelooft hij dat slechts een paar cryptocurrency-projecten in de toekomst zullen overleven. 

Momenteel zijn er ruim 20.000 blockchain projecten op de markt, vele van deze coins beloven sterk te groeien in de toekomst. In de huidige berenmarkt hebben we echter gezien dat veel cryptocurrencies met meer dan 90% zijn gedaald, zo ook Fantom (FTM). FTM daalde met 93% sinds haar piek van $3,46 (Bron: Coingecko).  Michael Kong, de CEO van Fantom, vertelt in het interview zijn visie over de blockchain industrie in de toekomst:

“Ik denk dat je in de toekomst misschien geen 20 of 30 verschillende ketens hebt… maar ik denk dat je een paar ketens zult hebben, en ik denk dat ze een groot marktaandeel zullen krijgen. Mensen gebruiken meerdere verschillende blockchains, dat is vandaag het geval en ik denk dat dat ook in de toekomst zo zal blijven.”

Crypto regelgeving in de weg van groei

Kong geeft ook aan zich zorgen te maken over de regelgeving in de cryptomarkt. In recent nieuws maakte de Security Exchange Commissie (SEC) bekend hoe Ethereum (ETH) transacties onder de jurisdictie vallen van de SEC. Kong reageerde hierop:

“Voor mij is de regelgevende onzekerheid over wie wat moet reguleren, zoals de SEC en de CFTC die openlijk met elkaar in discussie zijn, echt wat innovatie zou kunnen dempen, en er echt toe kan leiden dat mensen twee keer nadenken over blockchain-technologie en niet in een moeite. En dus heeft het een beetje een huiveringwekkend effect op de industrie.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!