Chainlink heeft een voorsprong op zijn concurrenten, aldus ex-Google CEO

Eric Schmidt, de voormalige CEO van Google, heeft aangegeven dat Chainlink (LINK) een superieure technologie en een voorsprong heeft op zijn concurrenten. In discussie met de maker van Chainlink, Sergey Nazarov, gaf de technologiepionier aan dat de techreuzen van de vroege jaren 2000 in staat waren om hun niche voor iedereen te veroveren, waardoor zij hun rivalen effectief voor waren. Hij zei:

“Uiteindelijk waren de bedrijven die wonnen in Web2 betere technologie. Ze zetten meer kapitaal aan het werk, verhuisden sneller en schalen sneller. En dit zijn netwerkbedrijven, dus als je eenmaal een beetje vooruit bent, is het erg moeilijk om de persoon voor je in te halen.

In het geval van Chainlink, omdat je natuurlijk vroeg en heel slim was, kwam je daar als eerste binnen, dus je ziet het vanuit het standpunt van de persoon die voorop loopt. Dus ik denk dat je in Web3 dezelfde dynamiek van nieuwe dingen zult zien binnenkomen.”

De nettowaarde van Schmidt wordt geschat op meer dan $16 miljard en hij zei dat dezelfde kenmerken die de technische giganten van de afgelopen decennia succesvol hebben gemaakt, ook van toepassing zijn op Chainlink. Hij gaf verder aan:

“De winnaars – en ik denk dat dit absoluut waar is voor Chainlink – ze hebben betere technologie en het schaalt beter. Ik spreek nu als computerwetenschapper. Je moet de architectuur goed hebben, zodat je van 10 gebruikers naar 10 miljoen gebruikers kunt gaan, en de meeste systemen … en dit is geen opmerking over Chainlink, het gaat over anderen, lijken redelijk snel om te vallen. Dat is mijn observatie. Ze zijn gewoon nog niet op schaal gebouwd, en het is gewoon moeilijker.

Je kunt het niet in zes maanden doen. Er is echte informatica, echte planning en echte platforms voor nodig.

Ik denk dat Chainlink, vanwege de manier waarop je computerdiensten gaat leveren – en ik zal gewoon het generieke woord ‘vertrouwensdiensten’ gebruiken – daar een belangrijk onderdeel van zal worden, maar jij zult er maar één zijn. Er zullen ook een aantal andere spelers zijn die belangrijk zullen zijn.”

Op het moment van schrijven wordt LINK verhandeld voor een prijs van $7,17 met een daling van ongeveer 2% ten opzichte 24 uur geleden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!