CryptoCoinTalk: Bitcoin koers stijgt naar $21.500?!

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

De Bitcoin koers ligt inmiddels al enkele maanden in een consolidatiefase, iets wat mogelijk accumulatie zou kunnen zijn. Zo lang de $17.600 in stand wordt gehouden is dat accumulatie idee nog altijd een reëel scenario. We gaan vandaag kijken naar hoe de Bitcoin koers er op dit moment voor staat!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Weekgrafiek

Zoals gezegd, de Bitcoin koers ligt al maanden lang in dezelfde consolidatiefase. Dat betekent automatisch ook dat er op het macro beeld niet zo gek veel verandert. De key support die moet worden behouden is de low op $17.600. Zo lang die wordt behouden blijven we binnen de range liggen en is de markt dus zijwaarts aan het bewegen. Niet aan het trenden dus!

Bron: TradingView

Daggrafiek

Op de daggrafiek hebben we te maken met een lastige kwestie. Ik heb geen hele duidelijke read op de markt momenteel, dus ik ga opsommen wat ik zie. Daarbij zijn er een aantal wat complexere theorieën en concepten die aan bod komen. Mocht je hier graag meer over willen leren, check dan zeker eventjes onze geheel vrijblijvende free trial van 7 dagen.

Punten voor de bulls:

  • De daily low op $18.451 wordt nog altijd behouden.
  • De daily fair value gap (blauwe zone) staat nog steeds open.
  • De major liquidity op de $20.518 staat nog steeds open.
  • De high op $22.794 staat nog steeds open.
  • We hebben lokaal een aantal lows opgehaald.
  • Bitcoin ligt nog altijd op macro support.

Punten voor de bears:

  • Lokaal hebben we de range high gepakt op $20.047.
  • De major low op $17.600 staat nog altijd open.

Een argument kan zijn dat de range high op $20.047 als minor liquidity kan worden gezien en dat dat slechts een afleiding is voor het groter geheel, waarbij de low op $18.451 is opgehaald en de high op $22.794 nog open staat. De twee laatst genoemden vormen hierin de major liquidity. Als je de minor liquidity vervolgens wegdenkt wordt het ineens een stuk helderder. Dan kijken we namelijk omhoog! Ik zal dat in onderstaande chart ook even visueel toelichten om het duidelijker te maken. Rood is major liquidity en blauw is minor liquidity (minder belangrijk).

Totaal beeld op dit moment:

Bron: TradingView

Major en minor liquidity:

Bron: TradingView

Alleen major liquidity:

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, hoe ga ik op bovenstaande ingewikkelde kwestie anticiperen? Ik leg de focus op ultra low timeframe scalps en wacht voor de grotere trades meer confirmatie af. Ik houd jullie op de hoogte!

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!