Vitalik Buterin voorspelt wat Ethereum de komende twee jaar te wachten staat

De mede-oprichter van Ethereum (ETH), Vitalik Buterin, heeft in een recent interview met de Bankless podcast aangegeven dat het toonaangevende smart contractplatform moet blijven evolueren naar duurzaamheid op de lange termijn. Hij stelde dan ook dat er twee grote prioriteiten zijn voor de Ethereum-gemeenschap na de succesvolle fusie tot proof-of-stake. Hij gaf het volgende aan:

“Ik denk dat er twee grote prioriteiten zijn. Een van de prioriteiten is om schaalvergroting te realiseren. En ik bedoel dat in alle lagen van het ecosysteem, zoals het Ethereum-protocol volledig roll-up klaar maken, inclusief zaken als prototank-sharding, roll-ups zelf volledig klaar maken voor gebruikers, applicaties er bovenop krijgen, een goede bridge-infrastructuur tussen hen, ervoor zorgen dat alle portemonnees hen ondersteunen… Niet alleen om de overgang naar een volledig roll-up-centrisch Ethereum compleet te maken.

Dan is de andere een overgang van Ethereum in de zich snel ontwikkelingsmodus naar Ethereum in de stabiliteitsmodus. Ik denk dat het een overgang is die moet plaatsvinden en ik denk dat het tot op zekere hoogte een onvermijdelijke overgang is, want naarmate het ecosysteem groeit, nemen de kosten van het veranderen van dingen toe, en dan beginnen al deze zorgen over de regelgeving en veel bestaande belanghebbenden.”

Buterin zei dat nu de fusie eindelijk voltooid is, Ethereum-ontwikkelaars niet langer grote protocolwijzigingen hoeven door te voeren en dat de gemeenschap in de nabije toekomst “pragmatischer” zal worden. Dat gezegd hebbende, denkt hij nog steeds dat er een krap tijdsbestek is om alle gewenste wijzigingen in de Ethereum-blockchain te voltooien. Hij sloot af met:

“En dus is er een soort smal venster om veel belangrijke veranderingen door te krijgen, maar tegelijkertijd moet het ecosysteem echt uit deze modus komen. Zoals, weet je, ‘hé, de gemeenschap schreeuwt tegen ons dat we nu iets moeten krijgen, en dus, weet je, laten we er een volledig uitgeklede pragmatische versie van maken en het verzenden’ in een modus van veel meer zorgzame om ervoor te zorgen dat elke stap die de roadmap zet, op weg is naar een soort stabielere vorm van lange termijn weg die leidt naar duurzaamheid.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!