The Walt Disney Company gaat zich “agressief” concentreren op NFT’s

The Walt Disney Company – een van de grootste mediaconglomeraten ter wereld, de grootste wereldwijde exploitant van themaparken en een marktleidende producent en distributeur van animatiefilms – is van plan om flinke stappen te zetten in de NFT-markt, aldus een recente LinkedIn vacature.

De vacature geeft aan dat de organisatie een transactieadvocaat nodig heeft om onderzoek te doen naar opkomende technologische mogelijkheden, waaronder NFT’s, die werkt volgens een “versneld en agressief tijdschema”, aldus de vacature.

Transactieadvocaten worden doorgaans ingehuurd om bedrijfsfusies en -overnames en andere ingewikkelde zakelijke transacties te beoordelen. In de vacature stond tevens dat de geselecteerde kandidaat zou samenwerken met verschillende bedrijfsteams terwijl ze nieuwe wereldwijde opkomende technologieprojecten opzetten op andere gebieden, waaronder de metaverse en gedecentraliseerde finance. De vacature voegde toe:

“Help bij het uitvoeren van due diligence voor NFT-, blockchain-, partijmarkt- en cloudproviderprojecten, en het onderhandelen en opstellen van complexe overeenkomsten voor die projecten.”

Bob Chapek, de CEO van Disney, zei in september op de D23 Expo fan conventie dat het bedrijf plannen onderzoekt en ontwikkelt voor de metaverse, volgens Deadline. In juni nam The Walt Disney Company tevens een oud-Apple executive aan als vice president van een “Next Generation Storytelling Creative Experiences,” en promoveerde vervolgens een expert op het gebied van consumentenervaringen tot executive vice president bij zijn “Next Generation Storytelling & Consumer Experiences.” Chapek zei het volgende:

“We noemen het next-gen storytelling. We hebben de neiging om het M-woord niet te vaak te gebruiken, omdat het veel lading met zich meebrengt.”

De nieuwe jurist zal werken op de juridische afdeling van The Walt Disney Company, binnen de eenheid voor bedrijfstransacties, en moet minstens vijf jaar ervaring hebben met het beheer en de uitvoering van complexe bedrijfstransacties, bij voorkeur bij een groot multinationaal advocatenkantoor met een internationaal erkende bedrijfspraktijk.