CEO van Binance zegt dat een bearmarkt goed is voor de markt

Tijdens een gesprek met Messari CEO Ryan Selkis op de Mainnet conferentie op woensdag, wees Changpeng Zhao (CZ) – de CEO van Binance, die op afstand inbelde – erop dat een vierjarige cryptomarktcyclus typisch is. Hij voegde eraan toe dat, hoewel het op korte termijn een eindeloze opwaartse trend lijkt, een bearmarkt op de lange termijn de voorkeur verdient omdat het een efficiëntere prijsontdekking en meer liquiditeit mogelijk maakt.

CZ stelde dat prijscorrecties juist gunstig kunnen zijn, en dat beleggers tokenprijzen niet moeten gebruiken als indicatie van hoe de cryptomarkt presteert. In plaats daarvan raadde hij aan te kijken naar het aantal personen dat cryptocurrency koopt en gebruikt, en naar de verscheidenheid aan blockchain- en Web3-projecten. Hij herhaalde het standaard antwoord, waarin hij aangaf dat de sector “pril” is en veel ontwikkelingspotentieel heeft.

De Binance executive betoogde dat de crypto-industrie eigenlijk op een goede weg is en spoorde mensen aan om “de winter uit te zitten,” verwijzend naar de huidige markttoestand die sommigen een crypto winter noemen.

CZ is optimistisch over meer dan alleen de bearmarkt. Als het gaat om regelgeving, stelt hij dat sommige regelgevers, vooral in de Verenigde Staten, hebben geprobeerd crypto in te passen in bestaande financiële kaders, zoals de security-or-commodity binary. Hij zei het volgende aan:

“We hebben eigenlijk veel vooruitgang gezien in de positieve richting voor regelgevende kaders.”

“Er zullen enkele cryptocurrencies zijn die vergelijkbaar zijn met effecten, en misschien vergelijkbaar met grondstoffen, en vergelijkbaar met valuta, maar Bitcoin (BTC) doet alle drie”, zei hij, suggererend dat bestaande regelgevende kaders mogelijk niet van toepassing zijn.

Volgens hem zouden overheden een geheel nieuwe categorie moeten uitvinden voor op blockchain gebaseerde activa. CZ beschreef deze activa als “eenvoudigweg nieuwe technologie voor het overbrengen van gegevens” en meent dat ze een geheel andere klasse van activa vormen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!