Whale Alert meldt dat whales 270k ETH naar exchanges hebben verstuurd

Het Twitter-account, Whale Alert, heeft onlangs onthuld dat er in de vroege ochtenduren meer dan 270.000 ETH in ongeveer twee uur naar centrale exchanges is verstuurd. De eerste transacties bedroegen vonden ongeveer om 2 uur ’s nachts plaats en bedroegen meer dan 20.000 ETH in totaal. Deze werden naar FTX verzonden. Eerst werd 12.497 ETH ter waarde van $17 miljoen overgedragen, gevolgd door 8.426 ETH ter waarde van meer dan $11,5 miljoen, slechts 9 minuten later. Whale Alert tweette het volgende:

“12.497 #ETH (17.070.825 USD) overgezet van onbekende wallet naar #FTX”

“8.426 #ETH (11.522.950 USD) overgezet van onbekende wallet naar #FTX”

Ongeveer twee uur later onthulde het whale-monotoringplatform dat een whale maar liefst 250.000 ETH had overgedragen naar de grootste crypto-exchange op het gebied van handelsvolume. De Ethereum-tokens hadden samen een waarde van meer dan $338 miljoen. Dit brengt de totale waarde van Ethereum die binnen de korte periode naar exchanges werd overgedragen op meer dan $366 miljoen. Whale Alert meldde het volgende:

“250.000 #ETH (338.031.647 USD) overgedragen van onbekende wallet naar #Binance”

Crypto-investeerders sturen hun activa meestal alleen naar exchanges met de bedoeling om te verkopen. De enorme transacties van deze ochtend kunnen daarom wijzen op een toenemende verkoopdruk als gevolg van een bearish sentiment rondom Ethereum.

Veel holders hadden na de succesvolle Merge van vorige week een prijsstijging verwacht, maar het tegenovergestelde lijkt waar te worden. Het lijkt erop dat de whales gebruik maken van de gelegenheid om winst te verzilveren. Een analyse van Glassnode van augustus gaf al aan dat investeerders van plan waren om het nieuws te verkopen.

Daarnaast blijft de markt verkeren in een staat van verhoogde onzekerheid, aangezien de inflatie hoog blijft en de Fed naar verwachting binnenkort de rente met 100 basispunten zal verhogen. Als de rente met minder dan 100 basispunten wordt verhoogd, zal dat voor opluchting zorgen in de financiële markten. Lark Davis benadrukte dit ook in een tweet:

“Dussss… als de FED een renteverhoging van slechts 75 bp vraagt, zou dat de markten voorbereiden op een mooie kleine rally voordat het onvermijdelijke drama van de inflatiegegevens van volgende maand uitkomt!”

Op het moment van schrijven wordt Ethereum verhandeld voor een prijs van $1.359 met een stijging van bijna 5% ten opzichte van 24 uur geleden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!