Ethereum

Blijft Ethereum groeien na de Merge?

In deze rubriek, “crypto fundamentals” focussen wij op de fundamentals van verschillende crypto projecten op een periodieke basis. Een fundamenteel onderzoek focust op de technologie, ontwikkeling, gebruik en risico van een crypto project. Dit doen we door de onderliggende technologie te bestuderen en on-chain data te analyseren. Vandaag kijken we naar nieuwe metrieken en on-chain data van Ethereum (ETH) omtrent de hoeveelheid actieve nodes op het Ethereum 2.0 netwerk. 

Nodes op Ethereum 2.0

Met de lancering van de Ethereum Merge nemen we een kijkje naar de on-chain data van het netwerk na de lancering. De verwachten van de Merge zijn groot, dit zagen we ook terug in de sterke prijsontwikkeling in augustus waar Ethereum tot een prijs van ongeveer $2000 reikte. Momenteel is de prijs al wat teruggetreden onder de $1400. 

In Figuur 1 zien we het totaal aantal validators dat Ethereum (2.0) op haar netwerk heeft. Duidelijk is dat het aantal validators continue aan het groeien is, ook tijdens de prijsdaling van de afgelopen weken. Dit laat zien dat validators (en stakers) een lange termijn overtuiging hebben in het netwerk. Zo bedraagt het aantal validators momenteel ruim 430.000 terwijl dit een jaar geleden nog 230.000 was, dit laat een sterke groei van ruim 85% zien in een jaar. Daarnaast zorgt het staken voor een lager aanbod van ETH in circulatie, bij een gelijkblijvende (of stijgende) vraag zal dit zorgen voor een hogere Ethereum koers op de langere termijn. 

Figuur 1: Ethereum validator count

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN