bitcoin koers

Hoogleraar economie van de Universiteit van Zürich zegt dat Bitcoin “geen enkel probleem oplost”

Hoewel de crypto sector in de afgelopen periode een correctie is ondergaan, is de algemene trend dat deze aan het groeien is. We zien meer en meer projecten verschijnen en de algehele marktkapitalisatie is groter dan een aantal jaren geleden. Toch zijn er financiële experts die niet veel vertrouwen hebben in crypto. Sommigen zijn met name kritisch over Bitcoin (BTC), waaronder Hans-Joachim Voth, hoogleraar economie aan de universiteit van Zürich.

Hoewel de hoogleraar erkend dat blockchain technologie zijn voordelen heeft, gelooft Voth niet dat Bitcoin of andere crypto’s geld kunnen vervangen. Ook gelooft hij er niet in dat het moderne monetaire problemen kan oplossen. Het idee dat Bitcoin en andere crypto projecten geld zou moeten vervangen zijn is volgens Voth volkomen misplaatst.

In het interview besprak Voth de moderne monetaire theorie (MMT). Deze theorie suggereert in feite dat de overheid veel problemen kan oplossen door meer geld te creëren zonder consequenties van de gevolgen hiervan te ondergaan. De hoogleraar benadrukte dat het belangrijkste punt van de gold standard (een monetaire systeem waarin de standaard munteenheid is gekoppeld aan een vaste hoeveelheid goud) is om het rijbewijs van regeringen en centrale banken af te pakken. Hij benoemde het systeem van bitcoin dom en is het er niet mee eens dat er een kunstmatig gekozen beperkte hoeveelheid is. 

Op de vraag of een Bitcoin standaard problemen van de goudstandaard zou kunnen oplossen uitte Voth zijn pessimisme. Hans-Joachim Voth ziet geen enkel probleem dat wordt opgelost door cryptocurrencies, zeker niet Bitcoin, wat een ramp voor het milieu zou zijn. Hoewel het milieuaspect vaak als negatief argument wordt gebruikt biedt het mining aspect van Bitcoin juist ook veel kansen voor de energietransitie. Ook Ethereum (ETH) en alle andere cryptocurrencies zouden niet de oplossingen zijn. Volgens de hoogleraar zijn al deze projecten oplossingen op zoek naar een probleem.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN