Tesla Bitcoin

Bitcoin mining kan energiemarkt transformeren

In een nieuw rapport van Arcane Research licht het bedrijf toe hoe Bitcoin de toekomst van de energiemarkt kan veranderen en duurzame energie stimuleert. In dit artikel vatten we een aantal van de interessante conclusies van het rapport samen.

Arcane Research is een bedrijf dat zich focust op digitale activa en door middel van haar onderzoek mensen geïnteresseerd en vertrouwd wil maken met deze digitale activa. In het recente rapport analyseert het onderzoeksbedrijf hoe Bitcoin mining de energy industrie zal transformeren. 

Bitcoin mining kan fluctuerende energie gebruiken

In het rapport beschrijft Arcane Research hoe duurzame energie technologie zoals wind- en zonne-energie een fluctuerende bron van energie zijn. Door middel van Bitcoin mining rigs kunnen deze fluctuerende energiebronnen opgevangen worden en nuttig gebruikt worden i.p.v. verloren te gaan. Hierdoor wordt het makkelijker om windparken en zonneparken te financieren. 

Restproducten als energiebron voor Bitcoin mining

Tijdens het boren van olie wordt vaak gas als bijproduct gecreëerd. Doordat het duur is om het gas te verwerken en te transporteren is het vaak voordeliger voor oliebedrijven om het gas direct te verbranden on-site (ook wel flaring genoemd). Doordat Bitcoin mining modulair en locatie onafhankelijk is kan het ingezet worden om de energie die vrijkomt bij gasverbranding in te zetten voor mining. Dit maakt het mogelijk om verbeterde en gecontroleerde gasverbranding te financieren op olievelden die minder uitstoot veroorzaken. Zo kan Bitcoin mining de CO2 uitstoot reduceren.

Bitcoin mining energieconsumptie

In Figuur 1 is de energieconsumptie van Bitcoin mining vergeleken met andere sectoren. Hier valt direct op qua energieverbruik het minen met 100 TWh per jaar hoog is maar in vergelijking tot andere industrie (zoals papier productie met 2361 TWh jaarlijkse energieverbruik) nog relatief klein is. 

Figuur 1: Bitcoin energieconsumptie tegenover andere markten (bron; Arcane Research)

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN