Analist voorspelt flinke stijging van Bitcoin dominantie

In een recent geplaatste YouTube-video vertelde de bekende cryptocurrency-analist Benjamin Cowen zijn 768.000 abonnees dat de Bitcoin Dominantie-grafiek (BTC.D) tegen het einde van het jaar met meer dan 50% kan stijgen.

De BTC-dominantiegrafiek houdt bij hoeveel van de totale cryptomarktkapitalisatie bij Bitcoin hoort. Een bullish BTC-dominantie suggereert dat Bitcoin sneller stijgt dan andere crypto-activa, of dat altcoins waarde verliezen terwijl de koningsmunt stijgt.

Volgens Cowen bevindt BTC.D zich momenteel in een neerwaartse trend op lange termijn, maar hij benadrukte dat het momenteel op zijn diagonale steun zit, wat suggereert dat er wellicht een sterke sprong aan zit te komen. Hij zei het volgende:

“Als je naar de algemene richting hiervan kijkt, lijkt het alsof het aantoonbaar naar beneden is … Misschien bouwt dat op naar iets waar we het begin van zien. Misschien stijgt het weer [tot 58%] en daalt het weer [tot 40%].”

Een golf van Bitcoin-dominantie in de komende maanden zou volgens Cowen zelfs kunnen helpen om de weg vrij te maken voor een altseason in de toekomst. Hij gaf het onderstaande aan:

“Iedereen heeft het over altseason en zo, maar om een ​​echt altseason te krijgen, zoals we in het verleden in bullmarkten hebben gezien, heb je vaak veel van de kracht nodig dat voortkomt uit het al hebben van een relatief hoge [Bitcoin]-dominantie.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!