Ethereum Nieuws

Adoptie van Ethereum 2.0 groeit in aanloop van de Merge

In deze rubriek, “crypto fundamentals” focussen wij op de fundamentals van verschillende crypto projecten op een periodieke basis. Een fundamenteel onderzoek focust op de technologie, ontwikkeling, gebruik en risico van een crypto project. Dit doen we door de onderliggende technologie te bestuderen en on-chain data te analyseren. Vandaag kijken we naar nieuwe metrieken en on-chain data van Ethereum (ETH) omtrent de hoeveelheid wallets dat 32 ETH bezit.

Staken van Ethereum

In aanloop van de merge gaat Ethereum over van Proof of Work (PoW) naar Proof of Stake (PoS). Dit betekent dat het netwerk niet meer gebruik zal maken van miners maar inplaats daarvan van nodes. De nodes krijgen onder andere stemrecht aan de hand van het de hoeveelheid ethereum die zij staken. Om mee te doen met het staken is er minimaal 32 ethereum nodig op 1 wallet. Door te kijken naar de hoeveelheid wallets die 32 ethereum hebben kunnen we een beeld krijgen van de adoptie voor Ethereum 2.0

In Figuur 1 wordt het aantal wallets met 32 ethereum of meer weergegeven. Het valt op dat sinds een sterke dip vorig jaar tijdens een koers piek van Ethereum, het aantal wallets met 32 ETH momenteel flink aan het toenemen is. In juni 2021 hadden ruim 105.000 wallets 32 Ether, momenteel is dat gestegen naar ruim 120.00 wallets (een stijging van 14% in een jaar). Het is duidelijk dat gebruikers Ether aan het accumuleren zijn om zo deel te nemen aan Ethereum 2.0. Dit is positief voor de ontwikkeling van de Ethereum merge. 

Figuur 1: Ethereum wallets met 32 of meer ethereum (bron; Glassnode)

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN