CoinfloorEX

KPMG voorspelt vertraging in crypto-investeringen in tweede helft van 2022

Een nieuw rapport van de wereldwijde accountants- en adviesorganisatie KPMG voorspelt een aanstaande vertraging van crypto-investeringen in de tweede helft van 2022.

Volgens KPMG’s Pulse of Fintech H1’22-rapport zullen de cryptomarkten in de tweede helft van het jaar voor uitdagingen blijven staan, wat het beleggerssentiment zou moeten vertragen. Het zegt het volgende:

“Terwijl de crypto-ruimte in de eerste helft van 2022 voor aanzienlijke uitdagingen stond, trokken op crypto gerichte bedrijven $14,2 miljard aan tijdens H1’22 …

Investeringen in crypto en blockchain zullen zich steeds meer richten op infrastructuur. Hoewel de investeringen in cryptocurrencies naar verwachting verder zullen vertragen [in H2’22], zal er waarschijnlijk een voortdurende focus zijn op het gebruik van blockchain bij de modernisering van de financiële markt.”

Het accountantskantoor gaat verder met stellen dat retailbedrijven die tokens en non-fungible tokens (NFT’s) aanbieden het meest worden getroffen. Het merkt verder op dat ondanks de verontrustende gebeurtenissen die plaatsvonden in de crypto-ruimte in de eerste helft van 2022, het jaar nog steeds sterk is in vergelijking met voorgaande jaren, behalve 2021, in termen van hoeveel geld er in de industrie is gestroomd.

“Ondanks dat de crypto-ruimte aanzienlijk instortte sinds halverwege Q1’22 als gevolg van het onverwachte conflict tussen Rusland en Oekraïne, de stijgende inflatie en de uitdagingen die het Terra-crypto-ecosysteem ondervindt, bleven de investeringen halverwege het jaar ruim boven alle jaren vóór 2021. Dit benadrukt de groeiende volwassenheid van de ruimte en de breedte van technologieën en oplossingen die investeringen aantrekken.”

KPMG belicht vervolgens een belangrijke trend in de cryptomarkten die in 2018 ontstond: institutionele en zakelijke spelers die detailhandelaren inhalen als de topbeleggers in digitale activa.

“Vóór 2018 kwamen de meeste crypto-investeringen van retailconsumenten. Sindsdien is het beleggersprofiel veranderd, waarbij institutionele en zakelijke beleggers nu een veel groter aandeel van de investeringen voor hun rekening nemen. Dit heeft geleid tot aanzienlijke veranderingen in de perceptie van risico’s met betrekking tot crypto-activa.

Hoewel crypto-activa historisch gezien als vrij ongecorreleerd werden beschouwd met traditionele activa vanuit het perspectief van investeringsrisico’s, handelen ze nu zeer vergelijkbaar.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN