Cryptobubbel

NFT-markt zit in een klassieke zeepbel-cyclus, aldus miljardair

Miljardair-investeerder en tech-ondernemer Chamath Palihapitiya heeft in een recent interview met de All-In-podcast aangegeven dat de NFT-markt zich midden in een klassieke hype-cyclus zou kunnen bevinden. Hij ging hierbij dieper in op de enorme daling van het handelsvolume in de NFT-markt.

Palihapitiya gebruikt het voorbeeld van Burning Man en Coachella, twee grootschalige muziekfestivals die uniek willen zijn, maar misschien uiteindelijk grotendeels hetzelfde zijn geworden. De miljardair vergelijkt de twee muziekfestivals met NFT’s en de algemene kunstmarkt. Hij beschreef het als volgt:

“Ik denk dat er iets is – het voorbeeld van Burning Man / Coachella is de beste manier om dit te beschrijven. Veel van deze dingen zijn hetzelfde, maar als een paar mensen iets vroeg benaderen, zijn ze te onzeker om toe te geven dat het hetzelfde is als iets anders en dus besteden ze veel tijd aan het proberen je een verhaal te vertellen over waarom het zo verschillend. Het voorbeeld van Buffett zou het citaat zijn: ‘Als iemand je vertelt dat het deze keer anders is, is het waarschijnlijk niet zo anders.’

Dit alles probeert te zeggen, afgezien van fundamentele sprongen in de wetenschap, is er niet veel nieuws in de wereld. We herhalen dingen keer op keer, en een van de dingen die we herhalen, is het sociale kapitaal dat je krijgt door bepaalde keuzes te maken en vervolgens andere mensen die keuzes te laten valideren omdat je het gevoel wilt hebben dat je de moeite waard bent. En dit gebeurde in NFT’s, en ik weet zeker dat dat in de eerste fase in verschillende stromingen in de kunst ook gebeurde. Het is waarschijnlijk ook in een aantal andere markten gebeurd, dus deze dingen lijken meer op elkaar dan dat ze anders zijn.

Coachella en Burning man: hetzelfde. NFT’s en een deel van de kunstmarkt: hetzelfde. Iedereen die naar je toe rent met waarom het zo anders is, ik zou gewoon een korreltje zout nemen en zeggen: ‘Het hoeft niet anders te zijn, je kunt er gewoon van genieten omdat je het cool vindt.’”

Volgens DappRadar bereikte het handelsvolume op de toonaangevende NFT-marktplaats OpenSea vorige week een dieptepunt in een jaar. Tevens bereikte de bekende NFT-collectie Bored Ape Yacht Club (BAYC) vorige maand een nieuwe bodemprijs. Sinds het op 1 mei een recordhoogte van 153,7 ETH bereikte, is de prijs gestaag gedaald, zoals blijkt uit statistieken van CoinGecko.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN