Ethereum nieuws

IMF stelt dat centrale banken en crypto een innovatief en efficiënt monetair ecosysteem kunnen creëren

In een nieuw rapport geschreven door leidinggevenden van de Bank for International Settlements (BIS), gaf het IMF aan dat de technologie achter digitale activa en het vertrouwen dat het publiek in centrale banken heeft samen de weg kunnen banen voor het monetaire beleid van de toekomst. Het beschreef het als volgt:

“Wij stellen dat het monetaire systeem van de toekomst gebruik moet maken van de nieuwe technische mogelijkheden die door crypto worden gedemonstreerd, maar gebaseerd moet zijn op het vertrouwen dat centrale banken bieden (BIS 2022).

Met andere woorden, elke legitieme transactie die met crypto kan worden uitgevoerd, kan beter worden bereikt met geld van de centrale bank. Digitale valuta’s van centrale banken (CBDC’s) en andere openbare infrastructuur kunnen een rijk en divers monetair ecosysteem ondersteunen dat innovatie in het algemeen belang ondersteunt.”

Volgens het IMF, hoewel de technologie achter cryptocurrencies opmerkelijk is, heeft de industrie veel gebreken, zoals extreme prijsvolatiliteit en gebrek aan regelgeving en schaalbaarheid. Het IMF zei dat centrale banken kunnen helpen bij het oplossen van deze problemen. Het gaf het volgende aan:

“Crypto is niet stabiel of efficiënt. Het is een grotendeels ongereguleerde sector en de deelnemers zijn geen verantwoording verschuldigd aan de samenleving. Frequente fraude, diefstal en oplichting hebben geleid tot ernstige bezorgdheid over de marktintegriteit.

Crypto heeft ons kennis laten maken met de mogelijkheden van innovatie. Toch moeten de meest bruikbare elementen ervan op een steviger fundament worden gebracht. Door nieuwe technische mogelijkheden toe te passen [door] voort te bouwen op een kern van vertrouwen, kan centralebankgeld de basis vormen voor een rijk en divers monetair ecosysteem dat schaalbaar is en ontworpen is met het algemeen belang in gedachten.”

Het rapport benoemt tevens de tokenisatie van onroerend goed en aankopen in de detailhandel als voorbeelden van hoe centrale banken digitale activa kunnen gebruiken. Het ging verder met:

“Ten eerste kunnen wholesale CBDC’s (digitale activa van de centrale bank) – een superieure weergave van centralebankgeld voor exclusief gebruik door banken en andere vertrouwde instellingen – nieuwe technische mogelijkheden bieden …

De koper en verkoper van een huis kunnen bijvoorbeeld vooraf overeenkomen dat de tokenized betaling en de tokenized eigendomsoverdracht gelijktijdig moeten plaatsvinden…

Ten tweede hebben CBDC’s op retailniveau een groot potentieel, samen met hun neven en nichten, snelle betalingssystemen. Retail CBDC’s zouden werken als digitaal geld dat beschikbaar is voor huishoudens en bedrijven, met diensten die worden geleverd door particuliere bedrijven.

Door de centrale bank bediende snelle betalingssystemen voor de detailhandel zijn vergelijkbaar met CBDC’s voor de detailhandel in die zin dat ze dit gemeenschappelijke platform bieden en ervoor zorgen dat de diensten volledig verbonden zijn. Beide beloven de betalingskosten te verlagen en financiële inclusie mogelijk te maken.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN