Miljardair vergelijkt cryptocurrencies met gokken

Miljardair David Rubenstein heeft in een recent interview met Anthony Pompliano aangegeven dat crypto-investeerders in wezen aan het gokken zijn en dat hij de motivatie erachter heeft geïdentificeerd.

In het nieuwe interview op het YouTube-kanaal van Pompliano, stelde de host dat handelaren ervoor kiezen om cryptocurrencies te kopen omdat ze minder vertrouwen hebben in regeringen en fiat-valuta’s. Rubenstein was het echter niet mee eens en zei het volgende:

“Ik zei altijd dat als je naar Las Vegas zou gaan en je houdt van gokken daar, [als] het je een vorm van geluk en plezier geeft, wetende dat je het geld uiteindelijk zult verliezen als je daar lang genoeg blijft omdat de kansen zijn altijd in het voordeel van het huis, ga je gang en doe het, maar verlies niet meer geld dan je je kunt veroorloven te verliezen.

Zet een of twee of drie procent in, als het je plezier geeft, prima. Ik zei altijd hetzelfde over cryptocurrencies, als je wilt speculeren, je wilt lezen over alle dingen die daar gaande zijn, je houdt van de spanning van cryptocurrencies, oké, doe er een of twee of drie procent in.

Wat ik vandaag duidelijk denk dat er aan de hand is, is dat steeds meer mensen meer dan één of twee of drie procent doen en die reden is [omdat] mensen minder vertrouwen hebben in regeringen in het algemeen en hun valuta wordt gedevalueerd, dus denken ze dat cryptocurrencies niet op die manier zullen worden gedevalueerd.”

Rubenstein ging verder met te zeggen dat beleggers, met name de rijken, kunnen genieten van de financiële privacy die het bezit van cryptocurrencies zou kunnen bieden. Hij gaf het onderstaande aan:

“Er is veel opwinding in de geheimhouding ervan, veel opwinding dat niemand weet wat je eigenlijk bezit, veel Russische oligarchen zagen hun bezittingen worden afgenomen door westerse regeringen en vele andere rijke mensen over de hele wereld zeggen waarschijnlijk: ‘Nou, ik wil wat activa hebben die niemand kan confisqueren, niemand weet dat ik [ze] heb’, en dat is wat cryptocurrencies doen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!