bearmarkt

Hoe overleef je een crypto bearmarkt? Hier zijn 4 tips!

Als de markt omhoog gaat is het natuurlijk relatief makkelijk om winst te maken. Deze winsten kunnen echter in een bearmarkt weer verdampen. Het is dan ook belangrijk om in deze periodes van negativiteit je verliezen te minimaliseren, zodat je jezelf in een goede positie brengt wanneer de volgende bullmarkt weer begint. In dit artikel geven we je dan ook graag wat tips over hoe je een crypto bearmarkt overleeft.

Wat is een bearmarkt?

Laten we allereerst bij het begin beginnen en jullie uitleggen wat een bearmarkt is. Een bearmarkt doet zich voor wanneer activawaarden gedurende een langere periode dalen, waardoor iemands portefeuille waarde verliest. In een bearmarkt is het aanbod van activa meestal groter dan de vraag, omdat veel beleggers die ‘bears’ worden genoemd, verliezende activa beginnen te verkopen om extra verliezen te voorkomen.

Een bearmarkt is het tegenovergestelde van een bullmarkt. Een bullmarkt komt dan ook voor wanneer de prijs van een activa of activaklasse gedurende een langere periode stijgt, waardoor de waarde van je portefeuille stijgt.

Tip 1. Emotionele controle

Het eerste dat je in een bearmarkt moet doen, is je emoties op orde krijgen. Dit komt omdat je al veel geld verliest, en je kunt natuurlijk in paniek raken en nog meer overhaaste beslissingen nemen. Dit is vooral voor handelaren die “snelle winsten” willen maken.

Een geschikte benadering is om te begrijpen dat dit verschillende seizoenen zijn. Het wordt een ‘seizoen’ genoemd omdat het niet eeuwig duurt. Vroeg of laat gaan we terug naar de groenere dagen, maar voor nu moet je kalm blijven en eerst begrijpen waarom je in de cryptocurrency-markt geïnvesteerd hebt. Als je denkt dat de ruimte er is om te blijven en dat het de toekomst van financiën is, moet je geduld hebben. Mogelijk moet je vanaf nu alle transacties vermijden en kijken en leren wat er gebeurt.

Tip 2. Dollar Cost Averaging (DCA)

Dollar Cost Averaging, of DCA, is ongetwijfeld de beste aanpak die effectief werkt, zelfs in de meest uitdagende bearmarkten. Het is een eenvoudige maar langdurige benadering waarbij je in de loop van de tijd kleine hoeveelheden van een activa koopt, ongeacht de prijs. Dollar Cost Averaging haalt de emotie uit beleggen door te focussen op het bijdragen van een vast bedrag gedurende een bepaalde periode, onafhankelijk van de activaprijzen.

Het is vermeldenswaard dat Dollar Cost Averaging werkt voor activa die in de loop van de tijd in waarde stijgen. Blijf dus niet munten kopen waarvan de kans klein is dat deze op lange termijn omhoog gaan. We adviseren dan ook dit alleen bij de grotere, gevestigde munten toe te passen, zoals Bitcoin en Ethereum.

Tip 3. Handel in futures

LET OP! Handel niet in futures zonder de juiste begeleiding en begrip; dit kan zeer riskant zijn omdat u het risico loopt uw ​​hele portefeuille te verliezen.

Hefboomwerking verwijst naar het gebruik van geleend geld om je handelspositie verder uit te breiden dan je met je eigen middelen zou kunnen doen. Dat wil zeggen, hoe meer hefboomwerking bij de handel in futures, hoe meer winsten/verliezen je op je positie zult maken, maar hoe kleiner het bereik voordat je positie wordt geliquideerd als de markt de andere kant op gaat.

Als je echt in futures moet handelen, ga dan uiterst voorzichtig en met begeleiding te werk. Het is raadzaam om elke handel te vermijden als je je emoties niet kan uitschakelen.

Tip 4. Doe onderzoek naar nieuwe projecten

Het is altijd goed om te studeren en te leren. Een bearmarkt is het ideale moment om veel onderzoek te doen als je, net als wij, gelooft dat cryptocurrencies de toekomst zijn.

Het is belangrijk op te merken dat cryptoprojecten niet stoppen met bouwen, zelfs niet in een bearmarkt. Veel projecten bouwen nog, en veel NFT-projecten zijn actief bezig met het lanceren van collecties. Dit is het moment om onderzoek te doen naar blijvende projecten die het op de lange termijn goed zullen doen. Naast de kennis die je opdoet, kun je jezelf ook afleiden van de huidige ruis (FUD) in de markt.

Conclusie

De harde realiteit is dat een belegger of handelaar van tijd tot tijd geld zal verliezen. Je verkleint aanzienlijk je kansen om in handen van de bears te vallen als je enkele van de hierboven beschreven tips opvolgt. Het belangrijkste is echter om je hoofd koel te houden en geen overhaaste beslissingen te nemen. Tevens is het natuurlijk altijd goed om nieuws te blijven lezen op onze website, zodat je op de hoogte blijft van gebeurtenissen in de markt.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN