Cardano komt steeds dichterbij de Vasil hard fork

Cardano-ontwikkelaar Input Output heeft “goede vooruitgang geboekt” met de Vasil-upgrade, volgens een aankondiging van donderdag. Vanaf vandaag draait meer dan 40% van de stake pool operators (SPO’s) versie 1.35.3 van het knooppunt. Dit betekent dat Cardano (ADA) al halverwege de langverwachte upgrade is. Input Output heeft herhaaldelijk aangegeven te streven naar de 75%-drempel.

Input Output heeft echter aangegeven dat de ontwikkelaars nog wat meer werk te doen hebben voordat exchanges klaar zijn voor het integratieproces. Het team zal zich onder meer richten op het updaten van de benodigde configuraties van Cardano Wallet.

Het bedrijf gaf verder aan niet verder gaan met de upgrade totdat het aan boord is van 25 cryptocurrency-handelsplatforms die 80% van de totale liquiditeit van de cryptocurrency vertegenwoordigen. Bovendien zijn vier van de toonaangevende top 10 gedecentraliseerde applicaties (DApps) al begonnen met het actief testen van de nieuwste versie van het knooppunt.

Zoals eerder gemeld wist Cardano onlangs de krantenkoppen te halen vanwege de controverse over het testnet, maar het lijkt erop dat de community al verder is gegaan. Op zondag zei de CEO van Input Output echter dat er geen reden was voor het team om niet “binnenkort” de finish te halen, waarbij hij benadrukte dat hij een “hoge mate van vertrouwen” had in de veel gehypte upgrade. Hij verwierp dan ook categorisch de veronderstelling dat de Vasil hard fork dit jaar mogelijk niet wordt gelanceerd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!