Bitcoin

Bitcoin koers zal eerst nog een nieuw dieptepunt bereiken, aldus analist

De veel gevolgde cryptocurrency-analist en -handelaar, bekend op Twitter als SmartContracter, heeft onlangs zijn ruim 200.000 volgers op Twitter gewaarschuwd dat er bearish sentiment op korte termijn op komst is voor Bitcoin (BTC). Als gevolg hiervan denkt de analist dat de Bitcoin koers een nieuw dieptepunt kan bereiken, waarna het tot een rally zal leiden. Hij tweette het volgende:

“Op de lagere tijdframes denk ik dat we op zijn minst nog een nieuw dieptepunt zullen hebben voordat we enige vorm van opluchting voor BTC zien.”

Volgens de grafieken van de handelaar zou Bitcoin kunnen dalen tot net boven de $20.000 op basis van Fibonacci-retracementniveaus en de Elliott Wave-theorie. De crypto-analist laat zien dat Bitcoin op het punt staat de vijfde golf van zijn belangrijkste trend te voltooien, waarna het een correctionele beweging naar boven zal beginnen in een patroon van drie golven bij het bereiken van het 0,618 Fibonacci-retracementniveau.

  • De Elliott Wave-theorie stelt dat de hoofdtrend van de prijs van een activum beweegt in een patroon met vijf golven (i, ii, iii, iv, v), terwijl de subtrend, die een correctionele beweging is, optreedt in een patroon met drie golven (A,B,C).
  • Fibonacci-retracementniveaus zijn een methode voor technische analyse voor het bepalen van de ondersteunings- en weerstandsniveaus van een asset op basis van de beroemde Fibonacci-nummerreeks.

SmartContracter gaf aan dat zodra Bitcoin zijn neerwaartse doel van ongeveer $20.500 bereikt, het vervolgens met dubbele cijfers kan stijgen. Hij sloot zijn voorspelling af met:

“Op zoek naar nog een low op BTC en ik zou graag verlangen naar een stijging van 10-15%. De 0,618 [Fibonacci-retracementniveau] is iets lager op $20.500, dus dat lijkt logisch.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN