Verenigd Koninkrijk FCA

Britse toezichthouder past richtlijnen aan vóór aanstaande Ethereum-upgrade

De aankomende update van Ethereum naar Ethereum 2.0, wat het consesusalgoritme van het netwerk zal veranderen naar proof-of-stake (PoS), heeft de Britse belastingdienst ertoe aangezet om de richtlijnen voor crypto-regelgeving bij te werken.

Ethereum-ontwikkelaars hebben aangekondigd dat de geplande netwerkfusie in september van dit jaar zal plaatsvinden. Dit heeft de aandacht van de Britse belastingdienst getrokken. De autoriteit heeft sindsdien stappen ondernomen om bijgewerkte belastingrichtlijnen uit te geven om de ETH 2.0-netwerkupgrade te dekken.

Regels voor tokenoverdracht tussen verschillende blockchains

Volgens de algemene richtlijnen kunnen digitale activa (in dit geval crypto’s) niet worden verplaatst van het ene gedistribueerde grootboek naar een ander gedistribueerd grootboek dat bij een andere crypto-token hoort. BTC-tokens kunnen bijvoorbeeld niet naar de Ethereum-blockchain worden verplaatst, omdat de twee ketens totaal verschillende crypto-instellingen mogelijk maken.

Er kan echter een “swap” worden gedaan tussen de twee cryptocurrencies door eerst het initiële token via een smart contract op een openbaar adres uit te voeren. De houder heeft geen toegang tot het genoemde openbare adres. Crypto-activa van de andere gewenste token worden vervolgens overgedragen naar het adres of de portemonnee die wordt beheerd door de gebruiker/houder.

Tokens kunnen slechts op één manier worden overgedragen

De blockchain-industrie is gebouwd op het uitgangspunt van tokenbeveiliging en het gemak van de gebruikers om te weten dat hun transacties veilig zijn. Als zodanig hebben ontwikkelaars het moeilijk gemaakt dat tokens die worden verzonden, worden teruggedraaid naar hun oorspronkelijke adres. Dit concept wordt nu opnieuw vastgelegd in het bijgewerkte belastingbeleid dat is uitgegeven door de Britse HMRC (Her Majesty’s Revenue and Customs) autoriteit. Het gaf het volgende aan:

“Sommige overdrachten kunnen maar in één richting gaan, wat betekent dat als de overdracht eenmaal is gedaan, deze niet ongedaan kan worden gemaakt of op een latere datum kan worden teruggeboekt. Een voorbeeld hiervan is te zien bij de Ethereum blockchain. Momenteel bevindt Ether zich op het ‘mainnet’ van Ethereum (afkorting van hoofdnetwerk, de belangrijkste openbare Ethereum-blockchain). Houders van Ether kunnen ervoor kiezen om hun tokens van het mainnet over te zetten naar een andere blockchain genaamd de ‘Beacon Chain’. De Beacon Chain-blockchain is waar Ethereum’s ‘Proof of Stake’ zal worden geïmplementeerd (voor meer informatie over Proof of Stake zie CRYPTO10300. Het zal onmogelijk zijn om Ether van de Beacon Chain naar het mainnet over te dragen, waardoor overdrachten slechts eenrichtingsverkeer zijn.”

HMRC is van mening dat TCGA92/S43 van toepassing is op dit type transactie. De toelaatbare kosten met betrekking tot het eerste cryptoactief worden volledig toegerekend aan het tweede cryptoactief. Een winst of verlies zal normaal ontstaan ​​bij een latere verkoop van de tweede cryptoasset.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN