PayPal Bitcoin

PayPal sluit zich aan bij Coinbase’s TRUST-netwerk

Volgens een verklaring van de Amerikaanse cryptocurrency-beurs Coinbase heeft de betalingsgigant PayPal zich aangesloten bij Coinbase’s Travel Rule Universal Solution Technology (TRUST) -netwerk. Met de rest van het TRUST-netwerk zal PayPal werken aan het verbeteren van de naleving van de zogenaamde Travel Rule die door de Bank Secrecy Act van Amerikaanse financiële instellingen wordt vereist.

De nieuwe regel vereist dat financiële instellingen informatie over klanten delen wanneer die klanten transacties uitvoeren boven een bepaald bedrag. Hier speelt het TRUST-netwerk op in, aangezien het tot doel heeft de nodige gegevens vrij te geven en tegelijkertijd de privacy van gebruikers te beschermen. Het zal het gebruik van een centrale opslag van gebruikersgegevens vermijden en ervoor zorgen dat zijn leden betrouwbaar zijn door middel van een compliance- en risicobeheeroplossing van Exiger.

Hoewel het TRUST-netwerk in februari slechts 18 leden had, is het de afgelopen maanden snel gegroeid. De beslissing van PayPal om lid te worden van TRUST brengt het aantal leden van de groep momenteel op 38. Tot deze leden behoren enkele top cryptocurrency-beurzen, zoals Binance.US, Crypto.com, Gemini en Kraken. Andere bedrijven die bij het netwerk betrokken zijn, zijn onder meer de USDC-uitgever Circle, de investeringsmanager Fidelity Digital, de aandelen- en cryptohandel-app Robinhood en cryptogeldschieter Nexos.

PayPal introduceerde cryptocurrency-handel in oktober 2020. Deze zomer breidde het die functies verder uit, waardoor klanten in juni voor het eerst cryptocurrencies konden opnemen en storten. Vermoedelijk betekent het groeiende aanbod aan crypto-functies van PayPal dat het meer moet voldoen aan de regelgeving, en zijn beslissing om lid te worden van het Coinbase-netwerk zal het bedrijf waarschijnlijk in dat opzicht helpen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN