Cardano is nu beter dan ooit, aldus ontwikkelaar

Cardano-gebruiker Adam Dean, die enkele testnetproblemen in de aankomende Vasil hard fork signaleerde, heeft een screenshot gedeeld van zijn meest recente Vasil-test, die hij heeft getagd als “Samen bouwen, sterker, beter dan ooit”. Hij tweette het volgende:

Zoals eerder gemeld, benadrukte Adam Dean kritieke problemen met het vorige Vasil-node 1.35.2, wat een debat binnen de gemeenschap op gang bracht. Dean gaf toen aan dat er haast werd gemaakt met de upgrade van Vasil, wat tot technische problemen leidde.

Na hard forking van het Cardano-testnet naar Vasil-functionaliteit met de eerste Vasil-node 1.35.0, gingen de IOG-teams verder met v1.35.1 en 1.35.2 als gevolg van de ontdekte bugs. Het team bracht vervolgens de Vasil-node 1.35.3 uit, waarvan de maker van Cardano (ADA), Charles Hoskinson, opmerkte dat deze “zwaar getest” was nadat hij er eerder bij stake pool operators (SPO’s) op had aangedrongen om naar de node te upgraden.

De SPO’s bevestigden de “fix”

Volgens Cardano pool operator, Andrew Westberg, “was de oplossing voor de eerder in v.135.3 genoemde problemen succesvol en werd bevestigd door andere SPO’s.” Een Twitter-gebruiker met de naam “the Ancient Kraken”, heeft ook groen licht op de Vasil-node 1.35.3 gegeven. Hij zei het volgende:

“Ik denk dat ik de bug in 1.35.2 die problemen veroorzaakte voor testnet op het spo-dev-net correct heb gereproduceerd op dit moment aan de gang. Vanaf nu lijkt het erop dat 1.34.1 en 1.35.3 zich gedragen zoals verwacht in termen van gebruik van smart contracts. Alles ziet er goed uit.”

Medeoprichter van Adahandle, “Conrad”, tweette ook een bevestiging hiervan:

“Dit retweet ik om te bevestigen dat, vanaf nu, alle tests aantonen dat 1.35.3 in feite klaar is voor gebruik. Alle problemen gedetecteerd op 1.35.0, 1.35 .1, en 1.35.2 kunnen NIET opnieuw worden nagemaakt.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!