Nieuwe daling voor Bitcoin is “slechts een kwestie van tijd”, aldus analist

De cryptocurrency-analist, die nauwkeurig voorspelde dat de Bitcoin koers onder de $23.000 zou crashen, heeft recentelijk een nieuwe waarschuwing afgegeven voor zijn volgers, waarin hij aangaf dat het “slechts een kwestie van tijd” is voordat Bitcoin (BTC) naar nieuwe dieptepunten daalt.

De handelaar, gewoonweg bekend als Capo, vertelde in een recente update van een eerdere analyse, waarin hij twee verschillende scenario’s voor Bitcoin had uiteengezet, dat de koningsmunt de bearish optie heeft genomen die ertoe zou kunnen leiden dat de prijs onder de $21.000 daalt. Het alternatieve scenario hield in dat Bitcoin op korte termijn bullish werd. Hij tweette het volgende:

“Tweede optie uitspelen. Elke test van $23.500 als weerstand is een goede verkoopkans. Consolidatie onder $22.500 (clean break + gebruik het niveau als weerstand) zou erg bearish zijn = $21.000 of lager. Nieuwe dieptepunten zijn slechts een kwestie van tijd.”

Volgens Capo de analist bevindt Bitcoin zich momenteel in de vijfde golf van de belangrijkste neerwaartse trend (volgens de Elliott Wave-theorie) maar zou naar boven kunnen worden gecorrigeerd in een patroon met drie golven naar het niveau van $23.500.

De Elliott Wave-theorie stelt dat de belangrijkste trend van activaprijzen beweegt in een vijf-golfpatroon (i, ii, iii, iv, v), terwijl ze een correctie ondergaan in een drie-golfpatroon (a, b, c).

De cryptostrateeg gaf verder aan dat $23.500 zou fungeren als een sterke weerstand die Bitcoin naar het $20.000-sleutelgebied zou duwen. Hij tekende het als volgt uit:

“Optie voor de $23.500-test als weerstand.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!