Cardano koers

Cardano activiteit neemt af in bear market

In deze rubriek, “crypto fundamentals” focussen wij op de fundamentals van verschillende crypto projecten op een periodieke basis. Een fundamenteel onderzoek focust op de technologie, ontwikkeling, gebruik en risico van een crypto project. Dit doen we door de onderliggende technologie te bestuderen en on-chain data te analyseren. Vandaag kijken we naar Cardano (ADA) en de activiteit op het netwerk.

Actieve adressen Cardano

Het aantal actieve adressen is een belangrijke metriek om de daadwerkelijke activiteit op het netwerk te analyseren. Veel activiteit betekent vaak veel vraag naar het netwerk en is positief voor de koers van Cardano. In Figuur 1 is het aantal dagelijks actieve adressen te zien op Cardano.

Opvallend is dat het aantal actieve adressen de afgelopen maanden flink is afgenomen. Dit lijkt sterk te correleren met de prijs van Cardano. In februari had Cardano een piek in het aantal actieve adressen van 230.000, dit is momenteel gezakt naar bijna 67.000 actieve adressen. Dit komt neer op een reductie van bijna 71%. Hieruit valt te concluderen dat veel gebruikers minder actief zijn op het netwerk sinds de hype rondom het netwerk is afgenomen tijdens de marktcrash. Om de koers van ADA sterk te zien stijgen zien we graag een verhoging in het aantal actieve adressen, mogelijk dat de aanstaande Vasil hard fork hier verbetering in gaat brengen.

Figuur 1: Aantal actieve adressen op Cardano (bron: Messari)

Conclusie

Cardano heeft opvallend veel actieve gebruikers verloren tijdens de marktcrash van afgelopen maanden. Graag zien we dat het aantal actieve gebruikers toeneemt, het aantal actieve gebruikers heeft namelijk invloed op de koers. Veel gebruikers zorgt voor een stijging in de vraag naar Cardano en uiteindelijk in een hogere koers. Mogelijk is men in afwachting van de Vasil hard fork (als onderdeel van de Basho era) voordat het vertrouwen weer aanzwengelt. 

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN