Binance Nieuws

Binance U.S. verkrijgt goedkeuring in Nevada

Binance U.S., de Amerikaanse dochteronderneming van Binance, heeft onlangs aangekondigd dat het een Nevada Money Transmitter-licentie heeft gekregen, waardoor het nu in totaal zeven staten licenties heeft, waaronder Nevada, West Virginia, Connecticut, Wyoming, Rhode Island, Idaho en Puerto Rico.

De Financial Institutions Division van het Nevada Department of Business and Industry heeft deze licentie aan Binance U.S. verleend. Elk bedrijf dat geldovermakingsdiensten aanbiedt, moet eerst een geldzenderlicentie krijgen. Er is een geldzenderlicentie beschikbaar in de Verenigde Staten voor elk van de 50 staten en 4 territoria. Overheidsregeringen kunnen vanwege de vergunning hun eigen voorschriften opleggen aan de diensten.

Een bedrijf kan het verkrijgen van een vergunning echter ontlopen als het een samenwerkingsverband aangaat met een bank of een ander bedrijf dat er al een heeft. Op deze manier kunnen bedrijven de kosten en juridische bescherming van een licentie vermijden zonder ook maar iets op te offeren.

Binance is de afgelopen tijd druk bezig geweest met goedkeuringen en heeft zijn dominantie actief over de hele wereld verspreid. Terwijl Binance U.S. regelgevende ondersteuning heeft gekregen in de Verenigde Staten. Opereert de beurs legaal in Dubai sinds het daar een licentie heeft gekregen van de Virtual Asset Regulatory Authority. Daarnaast is het ook druk bezig geweest om Europa te veroveren, aangezien het goedkeuring wist te verkrijgen in Frankrijk, Italië en Spanje.

Hoewel dit uiteraard goed nieuws is voor de beurs, kreeg het toch te maken met wat minder goed nieuws vanuit Nederland. De nationale toezichthouder, De Nederlandsche Bank (DNB), besloot de beurs namelijk te beboeten voor €3,3 miljoen vanwege het opereren in Nederland zonder registratie. De boete kwam niet geheel uit de lucht vallen, aangezien DNB in augustus 2021 Binance al had gewaarschuwd voor dit feit.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN