Oekraïne donaties

Oekraïne geeft $54 miljoen aan crypto uit om het land te beschermen

De vice-premier van Oekraïne Mykhailo Fedorov onthulde gisteren op Twitter hoe het land $54 miljoen aan cryptocurrency-donaties gebruikt heeft in de lopende oorlog tegen Rusland.

Het duurste item op de lijst was een onbemand vliegtuig (of drone), die $11,8 miljoen kostte. Tevens gaf het $5,7 miljoen uit aan computerapparatuur en -software en $6,9 miljoen aan gepantserde vesten. Het tweette de volgende lijst:

“Met $54 miljoen opgehaald door Aid For Ukraine, hebben we onze verdedigers voorzien van militaire uitrusting, pantserkleding, medicijnen en zelfs voertuigen. Dank aan de cryptogemeenschap voor steun sinds het begin van de grootschalige invasie! Donatie na donatie aan de grote overwinning. Rapporteer hieronder.”

Crypto is de redding van Oekraïne

Sinds Rusland zijn invasie van Oekraïne begon, is volgens de groep meer dan $60 miljoen aan cryptocurrency bijgedragen, die zijn verwerkt door Aid For Ukraine, een non-profitorganisatie die humanitaire inspanningen ondersteunt en de Oekraïense strijdkrachten, en mogelijk gemaakt door FTX, Everstake, Kuna en het ministerie van Digitale Transformaties van Oekraïne.

Sinds de invasie begon, hebben cryptocurrency individuen over de hele wereld, waaronder burgers uit Rusland, in staat gesteld om Oekraïense inspanningen te ondersteunen. Op 26 februari plaatste de Oekraïense regering adressen voor bijdragen in de vorm van Bitcoin, Ethereum en Polkadot. De administratie verwierf een week later $50 miljoen aan cryptocurrency-donaties.

Volgens een rapport van Elliptic omvatten de bijdragen $5 miljoen van Polkadot-medeoprichter Gavin Wood, $200.000 van CryptoPunk en een donatie van $1,26 miljoen uit de verkoop van een NFT door Julian Assange en digitale kunstenaar Pak.

Ethereum-medeoprichter Vitalik Buterin, een Russisch-Canadese, gaf Aid for Ukraine $2,5 miljoen aan cryptocurrency, wat overeenkomt met “31.000 medische kits, 364.000 noodhulp en 585 radiokanalen voor het Oekraïense leger”, verklaarde de non-profitorganisatie.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN