Google

Alphabet Inc. is een grote investeerder in de cryptomarkt

De Amerikaanse multinationale technologiegigant Alphabet Inc., dat het moederbedrijf is van ‘s werelds grootste zoekmachine Google, staat bovenaan de ranglijst van beursgenoteerde bedrijven die investeringen hebben gedaan in de cryptomarkt.

Volgens een recent rapport van Blockdata heeft Alphabet tussen september 2021 en juni 2022 maar liefst $1,5 miljard geïnvesteerd in het ecosysteem van digitale valuta. Het geïnvesteerde bedrag is geconcentreerd in vier belangrijke bedrijven, waaronder de makers van Flow Blockchain, Dapper Labs, Fireblocks, Voltage en de Digital Currency Group.

Volgens het Blockdata-rapport is de $1,5 miljard een upgrade van de $601,4 miljoen die het meldde in dezelfde periode vorig jaar. Alphabet heeft echter zijn strategie aanzienlijk gewijzigd, omdat het vorig jaar zijn geld in ongeveer 17 crypto-startups heeft geïnjecteerd. Sommige van deze startups omvatten, maar zijn niet beperkt tot Ripple Labs Inc, Celo, Helium en Dapper Labs.

Naast Alphabet heeft BlackRock, ‘s werelds grootste vermogensbeheerbedrijf dat onlangs een samenwerking aanging met Coinbase Global, in de verslagperiode ook een enorme $1,17 miljard toegezegd aan blockchain-bedrijven, waardoor het de tweede plek wist te veroveren. De BlackRock-investeringen werden gebruikt om bedrijven als Anchorage Digital, USDC-uitgever, Circle en FTX Derivatives Exchange te ondersteunen.

Als het gaat om financiële instellingen, terwijl Citigroup en Goldman Sachs hun plaats bij de leidende investeerders behielden, maakten United Overseas Bank, Commonwealth Bank of Australia, BNY Mellon en Morgan Stanley aanzienlijke sprongen om ook op de lijst te komen.

In welke use-cases geloven multinationals?

In totaal hebben 61 blockchain-/cryptobedrijven investeringen ontvangen in 71 investeringsrondes. Deze blockchain-bedrijven zijn actief in meer dan 20 sectoren en 65 use-cases:

  • Negentien bedrijven bieden een of andere vorm van non-fungible tokens (NFT) oplossingen en diensten. Veel hiervan behoren tot sectoren zoals gaming, kunst en entertainment en gedistribueerde grootboektechnologie (DLT).
  • In totaal zijn 12 bedrijven marktplaatsen, waarvan sommige het kopen en verkopen van NFT’s ondersteunen.
  • Elf organisaties bieden kansspeldiensten aan. Er is een aanzienlijke overlap tussen use-cases voor de bedrijven die NFT-oplossingen, marktplaatsen en gaming aanbieden.
  • Zeven bedrijven bieden blockchaindiensten aan. ConsenSys heeft een van de hoogste financieringsbedragen (een deal van 450 miljoen dollar waarbij Microsoft betrokken was) in de geanalyseerde periode veiliggesteld.
  • Vijf bedrijven richten zich op infrastructuur.
  • Vier bedrijven richten zich op blockchain-ontwikkelingsplatforms, DApps, smart contracts, activabeheer/tokenisatie en schaaloplossingen.
  • Drie bedrijven bieden bewaringsoplossingen en beveiligde deals met hoge waarde: Fireblocks ($550 miljoen deal met Alphabet), Circle ($550 miljoen met deelname van Blackrock) en Anchorage Digital ($350 miljoen deal met PayPal en Blackrock).

De populariteit van NFT’s kan vooral worden gezien als een opportunistische zet van bedrijven die willen profiteren van trends om te voldoen aan waar hun klanten transacties uitvoeren. De startups die kapitaal aantrekken, maken handel in gedecentraliseerde werelden mogelijk door platforms te ontwikkelen waar gebruikers NFT’s kunnen kopen en verkopen, waaronder virtueel land, kleding en andere merkartikelen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN