Ethereum koers hikt tegen $2.000 aan

Vandaag is een goede dag voor de op één na grootste cryptocurrency van dit moment, Ethereum (ETH). In de afgelopen 24 uur hebben we de prijs van Ether met bijna 0,31% kunnen zien stijgen en we kunnen ook bevestigen dat de kans groot is dat de munt in de komende dagen hogere toppen zal gaan maken. De dominantie van het Ethereum is dan ook gestegen en wist voorbij het niveau van 20% te komen, wat nogmaals bevestigt dat ETH beter presteert dan BTC.

De gegevens van CoinMarketCap laten zien dat het handelsvolume van de munt de afgelopen 24 uur met 16,09% is gedaald, gevolgd door een stijging van 0,54% in de marktkapitalisatie. Bovendien heeft de Volume / Market Cap een waarde van 0,06123, terwijl de marktdominantie is gedaald tot 20,55%.

De dagelijkse candle voor Ethereum opende tegen een prijs van $1983 en bereikte een dagelijkse high van $1999. Aan de andere kant staat het dagelijkse dieptepunt voor ETH op een prijs van $1946. De Ethereum koers staat op het moment van schrijven op $1995.

Ethereum-prijsactie heeft in de afgelopen 24 uur een sterk bullish momentum gehad. Vanaf het laatste hogere dieptepunt dat aan het begin van de week werd vastgesteld, won ETH/USD snel meer dan 20 procent, wat wijst op een sterk momentum in de markt.

Bovendien overwon ETH halverwege de week een sterke weerstand op ongeveer $1.900, terwijl de consolidatie zich gedurende meer dan 24 uur vormde. Van daaruit volgde echter geen terugslag, waardoor ETH nog hoger wist te stijgen.

Deze keer werd de volgende grote weerstand op $2.000 getest. Verdere opwaartse kracht kon nog niet worden bereikt, waardoor de prijsactie van Ethereum sindsdien consolidatie vormde. Dit betekent dat er weer een sterke swing high is gezet en dat er de komende dagen een terugslag kan worden verwacht voordat verdere pogingen om hoger te pushen kunnen worden verwacht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!