Hotbit schort handel, stortingen en opnames op na bevriezing activa

De cryptocurrency-exchange, Hotbit, heeft de handel, stortingen en opnames opgeschort nadat de autoriteiten een deel van het geld hebben bevroren. Dit is gedaan vanwege vermoedelijke overtredingen van het strafrecht.

Een voormalig, aldus Hotbit, manager zou betrokken zijn geweest bij activiteiten die in strijd waren met de interne principes van Hotbit. Dit heeft de exchange laten weten in een verklaring. Een aantal senior managers zijn vorige maand gedagvaard en werken mee aan het onderzoek.

Hotbit heeft echter niet vermeld welke instantie onderzoek doet naar de managers of de totale waarde van de bevroren fondsen. Het lijkt onwaarschijnlijk dat een instantie uit de VS achter de actie zit. Op de webpagina van Hotbit is zien dat het bedrijf is geregistreerd in Hong Kong en in Estland. Het bedrijf is echter gevestigd in Shanghai en Taipei, terwijl het hoofdkantoor in Hong Kong staat.

De exchange verwacht dat de diensten kunnen worden hervat zodra de activa is ontdooid, maar heeft niet aangegeven wanneer dit zal plaatsvinden. Ten opzichte van Binance en Coinbase is Hotbit een relatief kleine exchange en rapporteerde gisteren $350 miljoen aan handelsvolume.

Andere medewerkers en managers van Hotbit zijn verder niet betrokken bij de vermeende illegale activiteiten, aldus de exchange zelf. Verder voegde het toe:

“We werken nog steeds actief samen met de wetshandhavingsinstanties in hun onderzoeken en communiceren voortdurend met hen via onze advocaten en vragen om de vrijgave van de bevroren activa. De activa van alle gebruikers zijn veilig op Hotbit.”

Niet-uitgevoerde openstaande orders op het platform worden ongeldig gemaakt voordat de diensten worden hervat om mogelijke verliezen te voorkomen, en alle ETF-posities met hefboomwerking met geweld worden geliquideerd.

Hotbit werd in 2018 opgericht en zegt dat het meer dan een miljoen gebruikers heeft uit 170 landen. De leden van het team komen uit China, Taiwan en de VS, maar de gebruikers zijn voor meer dan 90% niet-Chinees.

Vorig jaar schortte het platform de services ongeveer een week op nadat een cyberaanval veel van zijn services had uitgeschakeld. De aanvallers probeerden ook de wallets van de exchange over te nemen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!