Deze week zal de grootste test voor de cryptomarkt zijn in 2022, aldus analist

De bekende cryptocurrency-analist Justin Bennett heeft in een nieuwe video-update aangegeven dat de inflatiegegevens die deze week uitkomen de grootste test van het jaar zullen zijn voor de cryptomarkt. Dit omdat de gegevens van de consumentenprijsindex (CPI) en de producentenprijsindex (PPI) de macro-omgeving kunnen verstoren en crypto aanzienlijk kunnen beïnvloeden. Hij gaf het volgende aan:

“We hebben niet alleen CPI of PPI, maar we hebben beide volgende week, dus deze evenementen zullen er zijn om aandacht aan te besteden, niet alleen voor de aandelenmarkt, maar ook voor de cryptomarkt …

CPI en PPI gaan ons een idee geven van naar wat voor soort inflatie we nu kijken in de economie. Het is duidelijk dat inflatie op dit moment een groot onderwerp is, omdat het dicteert hoe snel de Fed en andere centrale banken de rente verhogen. Hoe sneller en agressiever deze centrale banken de rente verhogen, hoe meer druk ze uitoefent op de economie en ook op de financiële markten als geheel.

Daar hoort cryptovaluta bij. Het is duidelijk dat Bitcoin de S&P 500 heeft gevolgd, dus de financiële markten als geheel zullen volgende week beide evenementen in de gaten houden.”

De analist zei vervolgens dat de Bitcoin koers een boven het niveau van $23.000 moet blijven om bullish te blijven. Tevens gaf hij aan dat de volgende weerstand rond het niveau van $24.200 ligt. Hij beschreef het als volgt:

Heel eenvoudig: als de markt boven $23.000 kan sluiten, wordt $23.000 ondersteuning. Als we boven $23.450 sluiten, wordt dat niveau ondersteuning. De belangrijkste weerstand daarboven zal rond de $24.200 liggen, dat is duidelijk een grote hindernis hier voor Bitcoin en een om in de gaten te houden als we die pauze hoger krijgen.

Als de markt volgende maand in de rest van augustus echt kan beginnen te stijgen, zal een niveau om hier in de gaten te houden medio $25.000 zijn. Ik heb hier eerder over gesproken, maar medio $25.000 wordt een gebied om naar te kijken.”

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!