FTX-CEO noemt Solana “de meest onderschatte token van dit moment”

Het hoofd van de cryptocurrency-beurs FTX, Sam Bankman-Fried, heeft in een nieuw interview met Fortune aangegeven dat Solana (SOL), ondanks de recente problemen, de meest onderschatte cruyptocurrency van dit moment is. Hij zei het volgende:

“De meest onderschatte token op dit moment … Ik denk dat het antwoord in zekere zin Solana is. Eigenlijk omdat ik denk dat het in korte tijd veel slechte PR had, ik denk dat het dat verdiende om eerlijk te zijn.

Technologisch had het veel … om door te werken, maar ik denk dat het al tweederde daarvan heeft doorgemaakt. Ik denk dat het door het andere derde komt, en wat mensen aan [Solana] missen, is dat elke keer dat je de grenzen bereikt van wat mogelijk is, je erachter komt wat er breekt. Elke blockchain zou kapot zijn als het probeerde te doen wat Solana heeft gedaan.

Dit was een manier om erachter te komen wat er moest worden verfijnd en wat moest worden verbeterd. Ik had gewild dat problemen eerder waren opgelost, dat zou veel beter zijn geweest … Maar een fundamenteel ding om de grenzen te verleggen en te zien wat breekt, is wat blockchains nu zouden moeten proberen om te groeien.”

Solana prijst zichzelf aan als een sneller alternatief voor de Ethereum-blockchain. In het afgelopen jaar steeg Solana’s cryptocurrency SOL naar de top 10 qua marktwaarde, echter was het niet allemaal even rooskleurig voor Solana, zoals we deze week en in het recente verleden hebben gezien.

Het het netwerk heeft meermaals te maken gehad met storingen en downtime, waardoor er bezorgdheid ontstond over de betrouwbaarheid, veiligheid en stabiliteit van het netwerk. Afgelopen week werd het Solana-ecosysteem gehackt voor een bedrag van $8 miljoen nadat kwaadwillenden mobiele crypto-wallets wisten te kraken die aan de blockchain zijn gekoppeld.

Zelfs met de aanhoudende Solana-portemonnee-hack is de mening van SBF ongewijzigd, zei de 30-jarige CEO van crypto-exchange FTX in een e-mail. “Dit was geen kernprobleem met blockchain, het lijkt erop dat een app die iemand heeft gebouwd een bug bevatte”, schreef hij.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!