Tinder schrapt plannen om de metaverse te betreden

Match Group, het moederbedrijf van Tinder, heeft aangekondigd dat het zich terugtrekt in de zoektocht om zich op het Web3 te wagen. Vanuit de verklaring werd duidelijk dat het dating-app-bedrijf verschillende factoren de schuld gaf voor de tegenvallende inkomsten in het tweede kwartaal van dit jaar. Ook verliet de CEO het bedrijf. Daarnaast werd vermeld dat de Tinder-tokens zullen worden geschrapt en het bedrijf niet doorgaat met de plannen om de metaverse te betreden.

Eerder deze week werd door het bedrijf aangekondigd dat Renate Nyborg, de CEO van Tinder, had besloten om zich terug te trekken. Nyborg was het eerste vrouwelijke hoofd van het bedrijf en had plannen om Tinderverse te lanceren voor de ongunstige verschuiving in financiële inkomsten. Sinds vorig jaar is het bedrijf bezig met de move nadat Tinder de overname van Hyperconnect aankondigde, dat zich richt op AR en AI.

Nyborg wilde Hyperconnect helpen met het ontwikkelen van een platform waar alleenstaanden die in dezelfde stad wonen, elkaar snel kunnen ontmoeten in een virtuele wereld. De CEO van Match Group zei dat het bedrijf echter sterk achteruit was gegaan op basis van de financiële inkomsten die in de afgelopen jaren werden vergaard. Nyborg trad om deze reden dus af.

In de aankondiging werd daarnaast vermeld dat het bedrijf de grote voordelen van de metaverse in deze periode erkent, maar het geen goed moment is om de ruimte te betreden. De huidige CEO merkt echter op dat wanneer het tijd is dat ze de ruimte betreden, ze het grote publiek zullen informeren. Ook werd gesteld dat opkomende volwassenen worden ondergedompeld in de metaverse, maar het bedrijf niet heeft kunnen krijgen wat wel of niet voor hen zou werken in deze periode.

Over de Tinder Coins werd opgemerkt dat de eerste test gemengde reacties van verschillende gebruikers had opgeleverd. Tinder zal blijven werken aan virtuele valuta en zoeken naar manieren die de gebruikers en het bedrijf ten goede komen. De CEO zei dat ze ook naar virtuele goederen kijken om hen te helpen de groei van het platform te vergroten door in te spelen op de wensen van de nieuwe gebruikers. Tinder leed een enorm verlies van $10 miljoen als gevolg van de overname van Hyperconnect, terwijl de aandelen van het moederbedrijf een enorme daling van 11% leden om te worden verhandeld tegen $63,5.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!