Bitcoin

Investeerders houden massaal hun Bitcoin vast

In deze rubriek, “crypto fundamentals” focussen wij op de fundamentals van verschillende crypto projecten op een periodieke basis. Een fundamentele analyse focust op de technologie, ontwikkeling, gebruik en risico van een crypto project. Dit doen we door de onderliggende technologie te bestuderen en on-chain data te analyseren. Vandaag kijken we naar Bitcoin (BTC) en focussen we op de metriek “Bitcoin op exchanges”.

De hoeveelheid bitcoin die zich op exchanges bevindt geeft een indicatie van het sentiment onder investeerders. Als er veel Bitcoin wordt overgemaakt naar exchanges is dit vaak een indicator voor een negatief korte termijn prijsverwachting van de betreffende token. Daarnaast als er veel Bitcoin op exchanges staat betekent er dat er mogelijk veel verkoopdruk kan ontstaan, bijvoorbeeld als er negatief nieuws is, dat snel op de handelsmarkt kan komen. Dit kan de prijs verder omlaag drukken en brengt risico met zich mee. Hoe lager de totale hoeveelheid Bitcoin op exchanges ten opzichte van het totale beschikbare aanbod, hoe lager het risico is voor een koersdaling.

In Figuur 1 zie je het verloop van het aantal bitcoin dat naar exchanges wordt gestuurd over de afgelopen 5 jaar. Zo zien we dat het aantal verstuurde BTC sinds november 2021 niet meer zo laag is geweest. Dit laat zien dat de meeste investeerders hun BTC vasthouden en niet voor de huidige (lage) koers willen verkopen.

Figuur 1: Bitcoin verstuurd naar exchanges (door Messari)

Figuur 2 laat het totaal aantal bitcoin op exchanges zien. Hier valt direct op dat veel bitcoin van de exchanges zijn gehaald  tijdens de prijscrash van afgelopen maanden. Op dit moment vinden we een kleine opwaartse beweging en lijkt het erop dat de grote migratie van BTC uit de exchanges wat afgekoeld is. In combinatie met Figuur 1, betekent deze lichte stijging dat er relatief weinig bitcoin bewegingen is op de exchanges. Omdat een relatief groot deel van de bitcoin al van de exchanges verwijderd is is het risico voor nog een grote crash (zoals afgelopen maanden is voorgekomen) flink afgenomen. De stabilisering van de hoeveelheid Bitcoin op exchanges lijkt wat rust te brengen en dat zien we ook in bitcoin koers terug afgelopen weken. 

Figuur 2: Bitcoin op exchanges (door Messari)

Al met al, ziet het dus positief uit voor de koningsmunt. Het is echter belangrijk om deze twee metrieken te blijven volgen, aangezien het vaak kan duiden op wat er te gebeuren staat. Mocht er opeens veel BTC naar beurzen gestuurd worden, dan neemt het risico op een prijsdump toe. Tot op heden lijkt het er echter op dat investeerders geduldig afwachten op hogere prijzen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN