UFC-kampioen Francis Ngannou verdient zijn geld voornamelijk met NFT’s

Volgens een rapport van Yahoo Finance heeft UFC’s zwaargewicht kampioen Francis Ngannou vorig jaar naar verluidt meer geld verdiend met NFT’s dan met zijn deelname aan de UFC.

Ngannou zou vorig jaar $580.000 hebben binnengehaald door deel te nemen aan de MMA-sport, waardoor hij voormalig kampioen Stipe Miocic knock-out sloeg. Het rapport beweert echter dat Ngannou $581.000 verdiende met de release van zijn eerste NFT-collectie (“March to the Throne”), die werd gehost op Makersplace, in de nasleep van het gevecht.

Volgens Makersplace wilde Ngannou dat deze NFT-drop “zou samenvallen rond een live kampioenschapsevenement, UFC 260” en was hij op zoek “om de kunst- en MMA-gemeenschappen samen te brengen, in samenwerking met een artiest wiens aanwezigheid sterk aanwezig is in beide werelden.” Makersplace geeft ook aan dat kunstenaar Boss Logic in deze collectie “een kunst maakt die de diepe Afrikaanse wortels van Ngannou en zijn aanwezigheid in de MMA-wereld omvat, en de eigen innovatieve en ingenieuze stijl van Boss benadrukt.”

De collectie bestaat uit een exclusief kunstwerk en een limited edition creatie. De eerste bevatte ook een paar gesigneerde UFC-handschoenen en zand uit de mijnen waar Ngannou als kind in zwoegde.

Het team van Ngannou was van plan om de NFT-collectie op 27 maart 2021 te verkopen, na zijn gevecht met Stipe, zolang hij maar wist te winnen. Ngannou was in staat om de overwinning veilig te stellen, wat resulteerde in de vrijgave van zijn NFT en een uitbetaling die zelfs groter was dan zijn gerapporteerde vechtcontract.