Laatste Crypto Nieuws

VK wilt eigendomswetten uitbreiden om cryptocurrencies te “erkennen en te beschermen”

Het Verenigd Koninkrijk blijft zijn inspanningen opvoeren om een ​​regelgevingskader voor cryptocurrency vast te stellen, waarbij verschillende voorstellen ingediend worden. In deze lijn heeft de Law Commission van de regio een consultatiedocument gepubliceerd dat zich richt op het bepalen van crypto-eigendom om de rechten van gebruikers te beschermen.

Het consultatiedocument dat op 28 juli is gepubliceerd, geeft aan dat er richtlijnen moeten worden opgesteld om cryptocurrencies in een gedigitaliseerde wereld te herkennen en te beschermen, terwijl wordt benadrukt dat digitale activa een belangrijke rol spelen in de moderne samenleving.

In een notendop geeft het consultatiedocument een overzicht van hoe de Britse eigendomswetgeving van toepassing is en zou moeten zijn op cryptocurrencies. De commissies erkenden dat de immateriële kenmerken van digitale activa niet toelaten dat ze als traditionele eigendommen worden geclassificeerd.

De unieke kenmerken van crypto herkennen

Het rapport merkt op dat de wet bij het bevorderen van cryptoregulering rekening moet houden met de unieke cryptofuncties als onderdeel van het creëren van een cryptovriendelijke omgeving. De commissie gaf het volgende aan:

“Sommige digitale activa (inclusief crypto-tokens en crypto-activa) worden door marktdeelnemers behandeld als eigendomsvoorwerpen. Eigendom en eigendomsrechten zijn van vitaal belang voor moderne sociale, economische en juridische systemen en moeten worden erkend en beschermd. <…> Het hervormen van de wet om rechtszekerheid te bieden, zou een sterke basis leggen voor de ontwikkeling en invoering van digitale activa.”

Een deel van de voorstellen draait ook om de overdracht van digitale activa, waarbij de commissie stelt dat regels voor eigendomsoverdracht in bestaand onroerend goed van toepassing moeten zijn op cryptocurrencies. De voorstellen ondersteunen met name de overdracht, zelfs in gevallen waarin een nieuwe of gewijzigde crypto-token wordt gemaakt.

Het VK wil een crypto-hub worden

Bovendien wijst het wetsontwerp erop dat als een belegger te goeder trouw een token koopt en zich niet bewust is van de claim van een andere partij, hij het recht heeft om het eigendom van de token in kwestie te behouden. Verder roept het voorstel op tot verduidelijking van de vereisten voor de bewaring van cryptocurrencies.

De commissie houdt vol dat haar voorstellen het doel van het VK om een ​​wereldwijde cryptocurrency-hub te worden, zouden versterken door dynamische, flexibele en concurrerende wetten voor de sector te ontwerpen. Professor Sarah Green, commissaris voor handelsrecht en gewoonterecht, zei het volgende:

“Het is belangrijk dat we ons concentreren op het ontwikkelen van de juiste juridische basis om deze opkomende technologieën te ondersteunen, in plaats van ons te haasten om structuren op te leggen die hun ontwikkeling zouden kunnen verstikken.”

De commissie heeft de deadline voor het ontvangen van feedback op de voorstellen vastgesteld op 4 november. We houden jullie uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN