Santander S.A. gaat cryptohandel aanbieden in Brazilië

Banco Santander S.A., de Braziliaanse dochteronderneming van de Spaanse Santander Group, is naar verluidt bezig om cryptohandel mogelijk te maken voor haar klanten, volgens het lokale mediaplatform Folha de S. Paulo.

Mario Leão, CEO van Santander Brazilië, zei donderdag tegen journalisten dat de bank hoopt in de komende maanden meer informatie over de kwestie te delen, mogelijk tijdens de publicatie van haar volgende kwartaalresultaten. Hij gaf het volgende aan:

“We erkennen dat het een markt is die hier is om te blijven, en het is niet noodzakelijk een reactie op concurrenten die zichzelf positioneren; het is gewoon een visie dat onze klant vraag heeft naar dit type activa, dus we moeten de meest correcte en meest leerzame manier om het te doen.”

Volgens het rapport overweegt de Braziliaanse dochteronderneming van Santander ook het gebruik van blockchain-technologie om traditionele marktactiva, zoals schuldbewijzen uitgegeven door bedrijven, te symboliseren met als doel deze activa toegankelijk te maken voor een breder publiek.

De aankondiging volgt op een vergelijkbare stap van de grootste bank van Brazilië, Nubank, die in mei begon met het aanbieden van Bitcoin- en Ethereum-handel aan gebruikers. Eerder deze week zei Nubank dat het in slechts twee maanden tijd 1 miljoen gebruikers heeft verworven op zijn crypto-handelsplatform. Als teken om haar geloof in cryptocurrencies te demonstreren, heeft Nubank dan ook besloten om ongeveer 1% van haar geld in Bitcoin (BTC) te investeren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!