Stellar Development Foundation

Crypto is een essentieel instrument voor Oekraïnse oorlogsinspanning, aldus vice-minister

Sinds de Russische invasie van Oekraïne begon, is cryptocurrency een essentieel instrument geworden om investeerders te bereiken om hun steun te vragen bij het werven van fondsen voor de voortdurende oorlogsinspanning van het land.

In een recente tweet onderstreepte de Oekraïense vice-minister van Digitale Transformatie, Alex Bornyakov, nogmaals hoe crucuaal crypto blijft voor de defensieve strategie van het land. Hij gaf dan ook aan dat, hoewel het sentiment in de markt de laatste tijd niet positief is, hij ervan overtuigd is dat crypto niet zal verdwijnen. Hij tweette het volgende:

“Ondanks de ‘bear market’ is crypto een essentieel hulpmiddel geworden voor de verdediging van Oekraïne en biedt het flexibiliteit en snelheid die letterlijk het leven van onze soldaten hebben gered. Elke ‘crypto-winter’ leidt tot een ‘crypto-lente’, maar de industrie is here to stay.”

De oorlog in Oekraïne

Na de Russische invasie van Oekraïne op 24 februari, gebruikte de Oekraïense regering social media om te vragen om cryptocurrency-donaties. Sindsdien vertrouwt de Oost-Europese natie op crypto als hulpmiddel om fondsen te werven en veilig te stellen, vooral gezien digitale valuta unieke voordelen hebben ten opzichte van andere vormen van grensoverschrijdende betalingen, voornamelijk de snelheid en anonimiteit van transacties in vergelijking met het traditionele banksysteem. Zoals Michael Chobanian, oprichter van Oekraïne’s grootste cryptocurrency-beurs, KUNA opmerkte in een interview met Bloomberg:

“Het duurt 10 minuten voordat een Bitcoin-blok is gesloten [gemiddelde bevestigingstijd voor een Bitcoin-betaling]. En het duurt ongeveer drie dagen om hetzelfde te doen via het banksysteem.”

Hoewel het moeilijk is in te schatten hoeveel Oekraïne via crypto heeft opgehaald, stellen sommige bronnen dat dit meer dan $100 miljoen is, waarbij cryptodonaties voor verschillende doeleinden zijn gebruikt, waaronder nooduitrusting, voedsel, water, brandstof en militaire uitrusting.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN