Hacker

Audius gehackt voor $1 miljoen aan AUDIO-tokens

Audius, de decentrale muziekstreamingsdienst, werd gisteren op 24 juli gehackt. Het team achter het project onthulde dat de diefstal het bedrijf een verlies van meer dan $1 miljoen had veroorzaakt. Het voorstel begon met een illegale overdracht van 18 miljoen AUDIO-tokens uit de gemeenschapskas. Het officiële Twitter-account van Audius meldde het volgende:

“Het probleem is gevonden en er wordt gewerkt aan oplossingen om de situatie weer stabiel te krijgen. Om verdere schade te voorkomen, moesten alle slimme contracten van Audius op Ethereum worden stopgezet, inclusief het token. Wij denken dat er geen verdere fondsen in gevaar zijn. Binnenkort meer updates / autopsie.”

In totaal werden er 18 miljoen AUDIO-tokens gestolen uit de gemeenschapskas door de aanvaller. De tokens hadden een waarde van ongeveer $6 miljoen en werden na de aanval snel gedumpt en verkocht voor $1,08 miljoen. Een snelle aankoop werd door beleggers aanbevolen om te voorkomen dat de prijs van het token nog veel verder zou dalen. Ook zou het in extreme gevallen zelfs kunnen leiden tot een uitverkoop op de langere termijn.

Audius heeft na het incident alle smart contracts en AUDIO-tokens op de Ethereum-blockchain in de wacht gezet. Het team van Audius startte vervolgens een gedetailleerd en snel onderzoek naar de oplossing van het probleem. Enkele uren later werden de tokenoverdrachten hervat werd er verklaard dat de resterende smart contract -functionaliteit werd hervat.

Het is zeker niet voor het eerst dat er succesvolle hackpogingen zijn geïnitieerd dit jaar. In 2022 ging er al meer dan $2 miljard verloren aan op Web3.0 gebaseerde blockchain-initiatieven als gevolg van aanvallen en hacks. Recentelijk en een van de grootste hacks van dit jaar was de Harmony Horizon-Bridge, waarbij er $100 miljoen werd gestolen wat gelijk was aan tweederde van het kapitaal.

Yuga Labs heeft bovendien gewaarschuwd dat recente NFT-diefstallen dit jaar geresulteerd hebben in blokkeringslijsten voor BAYC van andere grote bedrijven als gevolg van hackers. Ook hebben de grootste cryptocurrency-secotren actie ondernomen om hun platforms te beschermen na de diefstallen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN