Bitcoin koers

Bitcoin herstelt zich na consolidatie van gisteren

Nadat de prijs van Bitcoin (BTC) op woensdag boven de $24.000 steeg, daalde de prijs gisteren tot $22.000. Momenteel lijkt de grootste cryptocurrency op het gebied van marktkapitalisatie weer kracht te tonen door te stijgen tot $23.453 op het moment van schrijven. Voor de bulls is dit een kritieke zone waarbij de 200-weekse MA nog steeds moet omslaan van weerstand naar support.

Analisten hielden vast aan de wekelijkse candle close om de sterkte van de laatste uptrend van Bitcoin te bepalen, die op een gegeven moment wekelijkse winsten tot 25% opleverde. De populaire handelaar en analist, Rekt Capital, schreef hierover het volgende:

“Om een ​​terugvordering van de 200-weekse MA als ondersteuning uit te voeren, moet $ BTC Weekly Close boven $22.800 hebben.”

Jibon, een andere handelaar, had een ander minimumniveau om de week af te sluiten:

“Volgende week beslissingstijd, $ BTC gaat naar 30-40K of 12-15K. Ik wil de weekly close hebben boven de $ 22.401.”

Jibon erkende dat Bitcoin zich nog steeds in een bear-markt verkeerd die volgens hem tot 2023 zal duren. Hij houdt echter wel vast aan een opluchtingsrally die zou kunnen oplopen tot $40.000.

Daarnaast had QCP Capital zijn bedenkingen over het potentieel op de korte termijn voor Bitcoin of altcoins om veel hoger te gaan. De onderzoekers schreven het volgende:

“In termen van spotrichting weten we niet zeker of het opwaartse momentum op een grote manier doorgaat.”

“De snelheid van deze beweging werd hoger gevoeld door positionering (de markt werd betrapt) en de markt begint tekenen van uitputting te vertonen.”

Ook wees de QCP op de aanstaande vergadering van de Federal Open Markets Committee (FOMC) van de Verenigde Staten op 27 juli als een belangrijke gebeurtenis met betrekking tot volatiliteit. Markten rekenden deze maand een verhoging van de belangrijkste rentetarieven met 75 basispunten. Dit werd gedaan in plaats van de hogere optie van 100 basispunten die werd gevreesd als gevolg van de inflatiecijfers. Er werd gesteld:

“Sinds de hoge CPI-afdruk heeft de markt de waarschijnlijkheid van een stijging van 100 bps in het FOMC van juli resoluut ingeprijsd.”

“Momenteel wordt nog steeds een kans van 20% van 100 bps ingeprijsd, maar wij zijn van mening dat 75 bps het maximale is dat de Fed zal doen. Dus verwacht een nieuwe boost als 100 bps volledig wordt geprijsd.”

Analisten wachten ondertussen op wanneer de US-dollarindex (DXY), dat op het hoogste punt staat in twintig jaar, tekenen van zwakten gaat vertonen. De DXY is omgekeerd gecorreleerd met de prestaties met cryptocurrencies. Veel analisten zijn dan ook van mening dat de prijs van Bitcoin grote ogen kan gooien zodra de parabool van de DXY wordt verbroken. Sinds het begin van 2021 bevindt de DXY zich in een parabool.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN