Redditors bespreken mogelijke problemen bij Coinbase

De grote Amerikaanse cryptocurrency-beurs Coinbase ligt momenteel onder vuur vanwege geruchten over mogelijke insolventie. Nu zijn Reddit-gebruikers begonnen te wijzen op problemen op Coinbase, waaronder opnames en overboekingen die niet werken, Coinbase is FDIC-verzekerd en hanteert een Celsius-achtig beleid waarbij de digitale activa van gebruikers eigendom worden van het bedrijf in geval van faillissement.

Reddit-gebruikers bespreken problemen op Coinbase

Reddit-gebruikers meldden vandaag dat ze problemen hadden met opnemen en overboeken op Coinbase, sommige mensen meldden ontbrekende transacties in Amerikaanse dollars en problemen met het overboeken van Coinbase Wallet naar Coinbase. Zo gaf CryptoWhale vandaag in een tweet aan dat Coinbase opmerkingen van gebruikers verwijdert over klanten die te maken hebben met opnameproblemen op de subreddit r/CoinBase. Hij tweette:

https://twitter.com/CryptoWhale/status/1549158172895608838

Tijdens de discussies over opnames en overschrijvingen, stelden gebruikers tevens vragen over de Celsius-achtige voorwaarden van de beurs die de digitale activa van klanten eigendom van het bedrijf maken als het failliet zou gaan. In mei bevestigt Brian Armstrong, CEO van Coinbase, de toevoegingen, die volgens hem zijn opgesteld door de Securities and Exchange Commission (SEC). Hij zei:

“Omdat in bewaring gehouden crypto-activa kunnen worden beschouwd als eigendom van een failliete boedel, kunnen in het geval van een faillissement de crypto-activa die we namens onze klanten in bewaring houden, worden onderworpen aan een faillissementsprocedure en dergelijke klanten kunnen worden behandeld als onze algemene concurrente schuldeisers.”

De CEO van Coinbase stelde gebruikers gerust dat hun geld veilig is en verontschuldigde zich voor het niet communiceren van het risico aan klanten tijdens de toevoeging.

FDIC-verzekering niet van toepassing

Gebruikers van Reddit bespraken de problemen van cryptocurrency die niet door de overheid wordt ondersteund. Daarom is Coinbase niet FDIC-verzekerd. Als Coinbase faalt of failliet gaat, is de FDIC-verzekering op crypto-activa mogelijk niet van toepassing.

Volgens het beleid van Coinbase op het gebied van contante verzekeringen, beschermt de FDIC-verzekering fondsen alleen in fiat. Coinbase stort geld van klanten bij enkele grote banken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!