Bitcoin koers heeft zijn bodem nog niet bereikt

De Bitcoin koers begon de week door met succes boven het psychologische niveau van $22.000 te stijgen, met een hoogtepunt van $22.795. De recente rally doet vermoeden dat Bitcoin (BTC) mogelijk het dieptepunt heeft bereikt. Uit het laatste rapport van Grayscale over cryptomarktcycli blijkt echter dat de bearmarkt nog 250 dagen kan duren.

Bitcoin heeft zijn bodem nog niet bereikt

Digital asset manager Grayscale onthult in zijn laatste rapport “Bear Markets in Perspective” dat, net als traditionele financiële markten, de cryptomarkt ook cycli heeft die bijna 4 jaar of 1.275 dagen duren.

Grayscale heeft een marktcyclus gedefinieerd door te impliceren wanneer de gerealiseerde prijs onder de marktprijs zakt. Het rapport stelt echter dat er verschillende methoden zijn om een ​​marktcyclus te identificeren.

De huidige cyclus begon in 2020, met 1191 dagen voltooid. In ongeveer vier maanden zal de gerealiseerde prijs weer boven de marktprijs uitkomen. Op basis hiervan zou de neerwaartse of zijwaartse prijsbeweging nog 5-6 maanden kunnen aanhouden.

Interessant is dat de on-chain-gegevens medio 2022 een toename van de uitstroom van uitwisselingen en kleine Bitcoin-houders laten zien. Dit zou kunnen betekenen dat beleggers van de gelegenheid gebruik maken om hun positie met korting te vergroten.

Historisch gezien heeft elke marktcyclus enkele mislukkingen die noodzakelijke stappen waren om naar de toekomst te gaan. De huidige marktcyclus laat zien dat ondanks prijsdalingen, liquidaties en volatiliteit de cryptomarkt blijft bouwen en innoveren. Het zei het volgende hierover:

“Deze marktcyclus heeft ons al voorzien van beproefde DeFi- en infrastructuurprotocollen, innovaties in schaaloplossingen, een groeiende metaverse industrie en meer.”

Cryptomarkt stijgt ondanks renteverhoging door stijgende inflatie

De cryptomarkt zag deze week een enorm herstel in alle cryptocurrencies. De prijzen van Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) schieten omhoog met beide overtreffende belangrijke psychologische niveaus van $22.000 en $1.500.

In de afgelopen 7 dagen schoot de Bitcoin-prijs omhoog met 13% en de Ethereum-prijs steeg met meer dan 45%. De recente stijgende prijzen worden toegeschreven aan het besluit van de Fed-gouverneur om een ​​renteverhoging van 75 basispunten te steunen, waardoor de mogelijkheid van een verhoging van 100 basispunten op de FOMC-vergadering eind juli werd afgewezen.

Crypto-analisten zijn van mening dat de prijzen verder kunnen stijgen als het zich stabiliseert boven deze belangrijke psychologische niveaus. Wat denken jullie? Gaat Bitcoin verder stijgen of zal het weer een daling in gaan zetten?

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!