Bitcoin is de enige afdekking tegen inflatie, aldus InvestAnswers

De anonieme presentator van het bekende YouTube-kanaal InvestAnswers heeft onlangs aan zijn 442.000 abonnees aangegeven dat de markten in de eerste helft van 2022 slechter zijn gedaald dan in de afgelopen halve eeuw ooit is gebeurd, waarbij markten aanzienlijke verliezen leden toen de rentetarieven stegen. Hij zei het volgende:

“Ik sta er alleen voor, maar ik begin mensen zich om te zien draaien en de cijfers te zien die we zien. Ten eerste is de economie tot stilstand gekomen, ondanks de dingen die ze zeggen met betrekking tot dat het BBP sterk is en al het andere.

Nee dat is het niet. Alle markten werden verpletterd. Hoogste, ergste daling in 50 jaar in de eerste zes maanden van dit jaar. Consumentenvertrouwen op recordlaagte…

Vorig jaar was de fondsrente van de Fed minder dan 1% – nu mikt het op 3,8% begin 2023. Dat is een 4x hogere rente. We zitten in een complete recessie. Daar zijn geen mitsen en maren over.”

De analist voegde er tevens aan toe dat de huidige situatie veel slechter is dan tijdens de duik op de aandelenmarkt in 2018, omdat de Verenigde Staten in ongeveer vier jaar $9 biljoen aan schulden hebben toegevoegd. Hij vervolgde met:

“We hebben een imperium gebouwd op schulden die niet overweg kunnen met tarieven van meer dan 3,2%. Het kan gewoon niet, en laat me uitleggen waarom in eenvoudige cijfers. De maximale rente van de Fed was in 2018 3,2% en de markten stortten in met $ 9 biljoen minder schulden dan nu.

Dat is pas vier of vijf jaar geleden, dus in principe kunnen ze in een recessie ook niet de rente verhogen. Mijn simpele kijk op de wereld, en ik zou er mijn laagste dollar op inzetten.”

De gastheer van InvestAnswers richtte vervolgens zijn aandacht op investeringen in veilige havens en merkte op dat in de nasleep van zowel economische als politieke crises die de Europese valuta’s treffen, de sterkte van de US Dollar Index (DXY) verrassend goed standhield en de afgelopen zes maanden zelfs beter presteerde dan de Zwitserse frank. Hij zei het onderstaande:

“Er is niets dan kommer en kwel overal, maar er is een klein beetje een zilveren randje. Volgens wat we op de DXY zien, lijkt het erop dat het zijn hoogtepunt bereikt. Het piekte tot bijna 108, en het kwam meteen weer naar beneden. Dat type formatie vertelt ons dat het op stoom kan zijn.

Ik denk dat de tijd om in te dekken zeker eerder dit jaar was. [Eerder] Ik had een vraag over de euro versus de Zwitserse frank, en ik zei dat de Zwitserse frank een veiliger plaats was. Het blijkt dat de dollar in die periode iets beter zou hebben gepresteerd met ongeveer 2% of 3%. Maar niemand had verwacht dat de euro zo hard zou instorten.”

De analist besloot zijn betoog door te zeggen dat mensen nog steeds tijd hebben om harde activa zoals Bitcoin (BTC) te verwerven in plaats van fiat-valuta’s als onderdeel van een strategie om zich in te dekken tegen toekomstige verliezen in hun beleggingsportefeuilles. Hij sloot af met:

“Het lichtpuntje is, [aangezien] het waarschijnlijk te laat is om in te dekken, harde activa te krijgen. Denk aan Bitcoin. Dat is de manier waarop u uw portefeuille nu afdekt. Dat zal uw koopkracht behouden, ondanks het feit dat het nog steeds als een risicovol actief wordt beschouwd en nog steeds vol zit met al het andere. Dat is waarschijnlijk de veiligste gok. Blijf weg van de fiat-valuta’s. Ze hebben allemaal problemen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!