Amerikanen hebben $185 miljoen verloren aan romantische cryptocurrency-scams

Volgens een analyse uitgevoerd door Bankless Times hebben cryptocurrencies de aandacht getrokken van een aanzienlijk deel van de Amerikaanse bevolking. Oplichters hebben deze groeiende populariteit op verschillende manieren gebruikt om mensen op te lichten. Romantische oplichting is echter één van de meest gebruikte technieken onder Amerikaanse burgers tussen januari 2021 en maart 2022. Dit heeft hen dan ook $185 miljoen gekost als gevolg van dergelijke cryptocurrency-scams.

Niet denken met je hart

Scams met betrekking tot cryptocurrencies zijn in tal van landen over de hele wereld een punt van zorg geworden. Een recent rapport van de Federal Trade Commission (FTC) schatte dat dergelijke oplichting tussen januari 2021 en maart 2022 46.000 Amerikanen had getroffen, wat die slachtoffers meer dan $1 miljard aan cryptocurrencies heeft gekost.

Bankless Times merkte verder op dat $185 miljoen verloren ging als gevolg van cryptocurrency-scams in de romantische sferen. Criminelen richten zich vaak op eenzame individuen door te doen alsof ze geïnteresseerd zijn in liefdesrelatie met hen. Ze ontwikkelen intieme online contacten met hun slachtoffers en creëren vertrouwen voordat ze een deel van hun geld stelen. Jonathan Merry – CEO van Bankless Times – legde in detail uit hoe de regeling werkt:

“Slachtoffers van romantische oplichting leren op de harde manier dat het hart niet zo slim is. Door hun zoektocht naar liefde zijn ze gemakkelijk te kiezen voor achterbakse individuen die hen hun geld afhandig maken. Ze zetten een uitgebreide oplichting op waarbij hun slachtoffers bezwijmen over hen, en tegen de tijd dat het slachtoffer doorheeft, zullen ze enkele duizenden dollars armer zijn.”

Bankless Times schatte dat jongere mensen meer geneigd zijn om door dergelijke oplichters te worden opgelicht. Volgens statistieken zijn de meeste slachtoffers 20 tot 40 jaar oud, terwijl dertigers het meest lijden (35% van alle verliezen).

Welke andere scams treffen Amerikanen nog meer?

Uit het bovengenoemde rapport bleek dat Investment Related Fraud nog steeds de grootste cryptocurrency-scams zijn. Hier portretteren criminelen slachtoffers op een foto waarbij hun investering in bepaalde projecten in korte tijd tot enorme winsten kan leiden. Ze staan ​​zelfs “testopnames” toe, zodat mensen kunnen denken dat de regeling legitiem en risicoloos is.

Het is onnodig om te zeggen dat wanneer de echte “investering” begint, slachtoffers hun geld niet kunnen opnemen en alles verliezen wat ze hebben toegewezen. Als gevolg van dergelijke regelingen hebben inwoners van de Verenigde Staten tussen begin 2021 en maart 2022 bijna $600 miljoen verloren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!