NFT-projecten huren vibesmanagers in om het sentiment positief te houden

Winfred Chan, de tech-editor van het bekende nieuwsplatform The Guardian, heeft in een recent artikel de ongebruikelijke rol besproken die beschikbaar is voor Web3-influencers, namelijk zogenaamde “vibesmanagers”.

Vibesmanagers zijn een hype geworden bij NFT-projecten

Volgens het artikel begonnen de eerste NFT-projecten aan het eind van het tweede kwartaal van 2022 te zoeken naar vibesmanagers, te midden van de ongeëvenaarde daling van de belangstelling voor NFT-handel, kunst en het segment als geheel.

Het artikel zegt dat vibesmanagers “NFT-projecten moeten promoten bij nieuwkomers en bestaande financiers gerust moeten stellen”. Als zodanig zijn ze grotendeels verantwoordelijk voor de sfeer van euforie, ongeacht prijsbewegingen. Het doel? Om de zaken positief te houden, wat er ook gebeurt.

The Guardian sprak met een van de eerste vibemanagers. Hij vertelde dat zijn werk draait om “marketing” en niet zo veel verschilt van het vertrouwde communitybeheer in Web3.

Magische kracht van “welkome vibes”

Chief vibes officers moeten zich bezighouden met de gemeenschap en content maken en promoten op Twitter en andere social media platforms. Over het algemeen is het een fulltime baan waarbij je de “oren en ogen” van het product bent.

Tegelijkertijd zien vibesmanagers hun werk zelf niet als verwarrend of hypocriet. Een van hen verklaarde dat het hun belangrijkste missie is om een ​​vriendelijke sfeer te creëren om nieuwe NFT-beleggers zich beter te laten voelen. Hij gaf het volgende aan:

“Ik vergelijk het met iemand die voor het eerst een bar binnenloopt, waar ze tienduizenden dollars voor betaalden om binnen te komen. Als ze binnenlopen en niemand erkent ze, dan is dat een mislukking. Als ze binnenkomen en mensen omhelzen ze, (…) juichen ze toe, dan zullen ze zich veel meer welkom voelen.”

Hij sloot af met:

“Ze zullen een veel betere deelnemer aan de gemeenschap zijn, wat uiteindelijk voor iedereen veel meer waarde zal opleveren en het een betere plek zal maken om te zijn.”

Wat vinden jullie van zogenaamde vibesmanagers? Vinden jullie dit een verontrustende ontwikkeling of zien jullie hier geen kwaad in? Laat het ons weten op onze socials!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!