Michael Saylor waarschuwt dat Cardano gezien zal worden als een effect

Bitcoin (BTC) bull en Microstrategy CEO Michael Saylor heeft in een nieuw interview met het YouTube-kanaal Altcoin Daily aangegeven dat hij van mening is dat de bekende cryptocurrency Cardano (ADA) een effect zou zijn. Hij ging verder met stellen dat er een onderscheid is tussen Cardano en het proof-of-work netwerk van Bitcoin:

“Mijn mening is dat Bitcoin een digitale grondstof is. Ik denk dat alle proof-of-stake-netwerken effecten zijn en dat ze allemaal erg riskant zijn. De regelgevers zullen beslissen of ze ze al dan niet toestaan ​​om door te gaan of niet. ”

Saylor legde vervolgens uit waarom hij denkt dat proof-of-stake-projecten zoals ADA effecten zijn en geen digitale goederen. Hij gaf het volgende aan:

“De token is een risico als het geen handelsartikel is, en dus komt dit in de grond allemaal neer op een kwestie van ‘kun je je netwerk vestigen als een handelsnetwerk?’

Om een ​​commodity-netwerk te zijn, hoeft er geen uitgever te zijn, geen initiële muntaanbieding (ICO), geen centrale organisatie en als je de geschiedenis van Cardano bestudeert, is het vrij duidelijk dat het een effect is. Het voldoet aan alle eisen, dus ik weet niet hoe je intellectueel jezelf ervan kan overtuigen dat het iets anders is dan een effect.”

Saylor waarschuwde vervolgens dat het verkopen van niet-geregistreerde effecten mogelijke juridische gevolgen met zich meebrengt, ongeacht het technologische aanbod van de token. Hij sloot af met:

“Technologie zal je echter niet redden. Uiteindelijk, als u een effect aan het grote publiek verkoopt zonder een verklaring van openbaarmaking, zal het feit dat het technisch geavanceerd is u niet redden van de effectenaansprakelijkheid, dus ik zou zeggen dat technologie geen probleem is …

De vraag zal echt zijn hoe de effectenregelgevers omgaan met cryptonetwerken die zijn gebaseerd op effect-tokens. Ik weet het niet, het zijn mijn zaken niet. Ik zit niet in het vak. Ik laat het aan andere mensen over.”