InvestAnswers geeft aan dat Bitcoin nog steeds interessant is voor op de lange termijn

Het financiële YouTube-kanaal InvestAnswers heeft in een recentelijke video aangegeven dat hij, ondanks de marktcrash, nog steeds optimistisch is over de risk/reward-verhouding van Bitcoin (BTC). De anonieme gastheer van het kanaal gaf aan dat Bitcoin waarschijnlijk nog steeds een aantrekkelijk rendement op investering (ROI) zal bieden in vergelijking met andere activa.

Hij vergeleek BTC met de dividendproducerende aandelen van tabaksbedrijf Philip Morris (NYSE: PM). Ondanks dat het de beste blue-chip dividendaandelen op de markt is, zei de gastheer dat de aandelenprijs was gedaald van $120 vijf jaar geleden tot ongeveer $100. Zelfs met het jaarlijkse dividend van 4,8% beweerde de gastheer van InvestAnswers dat investeerders geen rendement zouden hebben behaald op hun vijfjarige investering en in die tijd aan koopkracht zouden hebben verloren. Hij zei het volgende:

“Het is erg belangrijk om te onthouden dat $120 die u vijf jaar geleden hebt geïnvesteerd, vandaag de dag minder dan $80 dollar aan koopkracht heeft. Dus $40 van die $120 is verdwenen vanwege de verlaging van de valuta. Het wordt nog steeds uitgedrukt in Amerikaanse dollars, en dat is het probleem.”

Ondanks de recente crash van de cryptomarkt, benadrukte InvestAnswers dat Bitcoin de afgelopen vijf jaar met 728% is gestegen, met een rendement over vijf jaar van 2.600% op de prijspiek van BTC in november 2021.

Zoals de analist opmerkte, heeft een kleine toewijzing in Bitcoin over een lange periode een onevenredig rendement op een beleggingsportefeuille opgeleverd, zelfs met de volatiliteit. Hij vertelde kijkers dat hij op 60-jarige leeftijd nog steeds Bitcoin zou hebben, vanwege de aantrekkelijke risico-opbrengstverhouding. Hij gaf het volgende:

“Zou ik nog steeds Bitcoin vasthouden? Ja, want ik kan geen betere risico-beloningen vinden. Het is zo simpel. Zeker voor deze prijzen. Geen financieel advies.”