57% van de handelaren zijn long op Dogecoin

Volgens gegevens van Coinglass is ongeveer 57% van de Dogecoin (DOGE) -handelaren op Binance-futures netto long. De long-short-indicator weerspiegelt het sentiment van de meeste detailhandelaren. “Long gaan” verwijst naar de koopkant van een bepaald actief, terwijl “short” verwijst naar de koopkant.

De volatiliteit van de markt is waarschijnlijk extreem wanneer het aantal ‘long’-handelaren de twee uitersten (te hoog of te laag) benadert. Het aantal long-handelaren en de markttrend zijn omgekeerd gecorreleerd. Met andere woorden, de vorige markttrend zal zich waarschijnlijk voortzetten als het aantal long-handelaren toeneemt tijdens een neerwaartse markttrend of afneemt tijdens een opwaartse markttrend.

Het is denkbaar dat de markttrend zal veranderen als er een grote toename is in long-handelaren terwijl de activaprijs hoog blijft. De markttrend zal echter waarschijnlijk aanhouden als de long-short-ratio dicht bij 1:1 ligt.

Over het algemeen blijft het Dogecoin long/short-percentage in de afgelopen 24 uur op 49,53%/50,47% met een verhouding van 0,94. Dit zou kunnen wijzen op een lichte gelijkheid tussen bears en bulls, wat wijst op consolidatie, hoewel het beeld op korte termijn enigszins bearish blijft. Aangezien de totale waarde van long-orders tot short-orders altijd 1:1 is, maar wanneer de long-short-ratio hoger is dan 1, zijn er meer long-traders dan short-traders en vice versa.